5 av 6 poäng i helgens Gästrike-Dala derbyn

I helgen var det dags för dubbla Gästrike – Dala derbyn i Testebo Arena. På lördag arrangerades årets Gratismatchen och Falu IF stod för motståndet. På söndag var det dags för Borlänge HF att gästa Strömsbro. Men låt oss ta det från början.

Lör 3 Feb och det görs klart för säsongens Gratismatch. En match där våra sponsorer ställer upp och betalar en peng per åskådare och gör det möjligt att ha fri entré. Sportchef Wennberg och Ordförande Agell med Team har jobbat stenhårt för att ro hela evenemanget i hamn och vädergudarna är på Rallarbos sida. Solen skiner och samtidigt som grillen tänds anländer lagen till Testebovallen. Inför matchen så leder vi serien och Falun ligger med i toppen så att säga att det är det toppmöte är inte för mycket.

När matchen drar igång är det fullsatt på läktaren och speakern får upprepade gånger be oss på läktaren maka ihop oss för att alla skall få plats. På isen är det vi som börjar bäst när matchen startar. Vi styr spelet och har många och långa besök i anfallszon. Vi tar också ledningen mycket rättvist när #17 Lindgren gör 1-0. Vilket också är resultatet när perioden avslutas. Andra perioden börjar helt magisk. Våra omställningar är sylvassa och 01:36 in i perioden står det 3-0 på tavlan. Det är två spelvändningar där vi flyger fram och Falun hänger inte med. 3-0 stänker #38 Jansson dit, hans första mål i a-laget. Kanske smyger sig en känsla av ”det löser sig” in i laget för efter halva matchen så känns laget inte igen. Vi tar dumma utvisningar och initiativet flyttas över till Falun. Reducering till 3-1 och 3-2 kommer innan det är periodpaus och matchen känns vidöppen. Tredje perioden fortsätter i samma stil. Vi blir lite passiva och tillåter Falun att föra spelet. Med bara 3:30 kvar av perioden så kvitterade Falun och matchen går till förlängning. En förlängning som slutar 0-0 men där Falun har initiativet. Matchen avgörs på straffar och där är vår #9 Galbavy den enda som sätter sin straff. Nionde raka segern är ett faktum, även om det denna gång inte blev tre poäng utan två.

Dagen blir en succé. Fullsatt på läktaren och mycket folk utanför vid grillen och kafeterian. Äras de som äras bör. Det är många som på ett beundransvärt sätt ställer upp för laget och gör det möjligt för en i sammanhanget lite klubb att tävla på den här nivån. Ni vet vilka ni är så klappa er själva på axeln då det är ni som skapar förutsättningar för grabbarna på isen.

Vi gör det tillsammans. Testebo, Rallarbo, Strömsbro.

Strömsbro IF–Falu IF 4–3 (1–0, 2–2, 0–1, 0–0, 1–0) Highlights
Första perioden: 1–0 (09.03) Emil Lindgren (Leon Okonkwo Prada, Adam Dahlström).
Andra perioden: 2–0 (01.18) Joel Holmli (Adam Dahlström, Calle Westerlund), 3–0 (01.36) Felix Jansson (Jesper Åhlén-Hedenström, Philip Hägerström), 3–1 (07.58) Filip Hedberg (Patrik Elfsberg, Lukas Mååg) spel fem mot fyra, 3–2 (18.00) Patrik Elfsberg (Hunter Godmere, Emil Johansson).
Tredje perioden: 3–3 (16.30) Filip Hedberg (Lukas Mååg) spel fem mot fyra.
Avgörande straff: 4–3 Matej Galbavy.

Skott: 29–37 (12–9, 12–15, 4–8, 0–5, 1–0)
Utv, SIF: 5×2min. FIF: 2×2min.
Domare: Alexander Jidemo.
Publik: 853, Testebo Arena.
———————————————–

Söndag 4 Feb och det är dags för lag två från Dalarna, Borlänge HF, att besöka Testbovallen. Ett lag vi haft svårt för. Borlänge spelar inte den snyggaste hockeyn i serien. Mycket stök och bök och det blir sällan välspelade matcher. När vi mötte Borlänge som första matchen i vårserien så var vi ett stukat lag som nog fortfarande tänkte på den missade AllEttan platsen. Vi hamnade då i underläge 0-3 omgående och fast vi sköt 50 skott så var vi inte nära att vinna matchen.

Idag så var det helt annan fokus. Borlänge hade inte en chans utan vi tog kommandot direkt. Trots ett tydligt spelövertag så dröjer det till 16:e minuten innan vi tar ledningen. #9 Galbavy stöter in 1-0 från nära håll. Borlänge lyckas kvittera till 1-1 i början på andra men idag var det inget snack. #19 Åhlén-Hedenström var glödhet och sätter 2-1 med hjälp av en Borlängespelare. När sedan kapten Dahlström ger #21 Holmli öppet mål i PK så känns det säkert. Borlänge reducerar till 3-2 men segern är aldrig hotad. Vi avslutar matchen med tre raka mål. Det mest minnesvärda är #19 Åhlén-Hedenströms soloåkning från egen zon med avslutande rundning av Borlänges målvakt för att raka in pucken. Måste också berömma #38 Janssons jobb där han kampar bort sista Borlängeförsvararen och ger #19 fri väg. Tyvärr så är det några spelare i Borlänge som skapar onödiga situationer i slutet på matchen. #23 Hägerström får en ful smäll mot huvudet och tvingas lämna arenan 10 sekunder kvar av matchen vid ställning 6-2, känns så där. Tyvärr så renderar det inte i någon åtgärd från domaren. Efter slutsignalen så blir #9 Galbavy trippad bakifrån. Förseelsen renderar Borlängespelaren Match Penalty och det återstår och se om det blir någon avstängning. Vi vinner med 6-2 och TIONDE RAKA segern är ett faktum.

Vi summerar helgen med 5 av 6 möjliga poäng, vi fyller hallen på lördag och har bra med publik på söndag. Solen skiner vi spelar bra hockey och tar tionde raka segern.

Upp och nicka Bockens dricka, Rallarbo Hej!

Strömsbro IF–Borlänge HF 6–2 (1–0, 1–1, 4–1) Highligts
Första perioden: 1–0 (16.24) Matej Galbavy (Emil Lindgren, Mikael Hansson).
Andra perioden: 1–1 (02.27) Henning Rothsten (Adam Bäckehag, Marcus Kivelä Carlzon), 2–1 (06.10) Jesper Åhlén-Hedenström.
Tredje perioden: 3–1 (02.28) Joel Holmli (Adam Dahlström) spel fyra mot fem, 3–2 (03.14) Johan Skinnars (Adam Bäckehag) spel fem mot fyra), 4–2 (09.44) Jesper Åhlén-Hedenström, 5–2 (16.11) Philip Hägerström (Olle Hellström, Joel Holmli), 6–2 (17.23) Calle Westerlund (Mikael Hansson) spel fem mot fyra.

Skott: 35–10 (11–4, 10–4, 14–2)
Utv, SIF: 4x2min. BHF: 6x2min, 1×5min, 1×20min.
Domare: Thomas Mccarthy.
Publik: 248, Testebo Arena.