Full pott i helgen och Trettonde Raka Vinsten

I helgen var det åter dags för dubbla hemmamatcher. Lördag besök av Örnsköldsviks HF och på söndag Vännäs HC. Det blir fem matcher på nio dagar, rena NHL schemat. Tänker man på att grabbarna jobbar varje vardag så är det en riktig utmaning där återhämtningen är obefintlig.

Lör 10 Feb och match mot Övik. Första peridoen är rätt lik starten borta mot Surahammar. Vi blir lite för långsamma i uppspelen och blöta i mittzonen samtidigt som Övik checkar hårt och lyckas störa oss. Vi går till periodpaus med ett underläge 0-1. Efter de senaste matcherna så känns det inte som att ett tidigt underläge är ett problem. Vi kommer ut i andra med betydligt bättre fart och kvitterar också omgående genom #23 Hägerström. Vi tar ledningen med 2-1 genom #9 Galbavy och utökar den också till 3-1 genom #43 Alverhag. Känslan är att det här nu tippat över ordentligt till Strömsbro men inte då. Övik reducerar till 3-2 och fast vi utökar ledningen till 4-2 med dryga två minuter kvar av perioden genom #38 Jansson så går vi till periodpaus med en knapp ledning på 4-3. Inför sista perioden så är det en helt öppen historia. Tredje perioden är mycket jämn och uddamålsledningen står sig ända in i slutet. Övik tar ut målvakten och #21 Holmli kan sätta 5-3 i öppen bur, eller inte. Holmli blir frispelad av Broberg och Dahlström och skall lägga pucken i öppen kasse när en klubba kommer flygande från en backcheckande Öviksspelare. Klubban träffar pucken klockrent men det är såklart regelvidrigt och domaren dömer mål. Tolfte raka segern är ett faktum.

Testebo, Rallarbo, Strömsbro.

Söndag 11 Feb och det är dags för match mot tabelljumbon Vännäs HC. Om det var en tveksam insats mot Övik så var det inget snack mot Vännäs. Vi tar en tidig ledning redan efter dryga två minuter då #43 Alverhag sätter 1-0 i ett tidigt PP. Sedan rullar det på. #69 Mann gör säsongens första mål och vi går till ledning i periodpausen med 2-0. Resten av matchen fortsätter på samma sätt. Vännes skjuter 25 skott men det är väldigt få av dem som skapar riktiga målchanser. Vi är betydligt vassare när vi får chansen i anfallszon. #9 Galbavy och #77 Klaar sätter 3-0 och 4-0 i andra perioden och matchen är i praktiken över. Vännäs känns som ett stukat lag och fokus är nog på kvalet för att hålla sig kvar i HE. Vi fortsätter att trumma på i tredje perioden där #17 Lindgren, #39 Dahlström och #20 Broberg sätter varsitt mål. #31 Sandrud håller nollan och segern är ett faktum. Vi stänger alltså helgen med TRETTONDE RAKA VINSTEN. Oavsett serie man spelar i så är en sådan segerrad väldigt sällsynt. Ryktet säger att laget nu äter en välförtjänt bjudmiddag tillsammans och att det är träningsledigt imorgon måndag. Så välförtjänt.

Vi summerar helgen med 6 av 6 möjliga poäng. Upp och nicka Bockens dricka, Rallarbo Hej!

 

Matchfakta

Strömsbro IF–Örnsköldsvik HF 5–3 (0–1, 4–2, 1–0) Highligts

Första perioden: 0–1 (6.01) Oliwer Stensson (Kevin Bergkvist, Oscar Ingesson).

Andra perioden: 1–1 (2.23) Philip Hägerström (Abbe Broberg, Adam Dahlström), 2–1 (8.00) Matej Galbavy (Axel Westlund, Emil Lindgren), 3–1 (13.47) Tim Alverhag (Philip Hägerström), 3–2 (16.56) Lukas Carlsson (Vilgot Eriksson), spel fem mot fyra, 4–2 (17.49) Felix Jansson (Philip Hägerström), 4–3 (19.00) Felix Filipson.

Tredje perioden: 5–3 (18.40) Joel Holmli (Abbe Broberg, Adam Dahlström), i tom målbur spel fem mot sex.

Skott: 33–32 (9–12, 16–8, 8–12)

Utv, SIF: 3×2 min. ÖHF: 6×2min.

Domare: Niclas Lundsgaard.

Publik: 152, Testebo.

————————————————————————-

Strömsbro IF–Vännäs HC 7–0 (2–0, 2–0, 3–0) Highlights

Första perioden: 1–0 (2.11) Tim Alverhag (Matej Galbavy, Markus Sandrud), spel fem mot fyra, 2–0 (19.51) William Mann (Joel Holmli, Abbe Broberg).

Andra perioden: 3–0 (2.25) Matej Galbavy (Mikael Hansson, Emil Lindgren), 4–0 (8.41) Oskar Klaar (Joel Holmli).

Tredje perioden: 5–0 (14.20) Emil Lindgren (Mikael Hansson, Tim Alverhag), 6–0 (15.29) Adam Dahlström (Calle Westerlund, Matej Galbavy), 7–0 (15.46) Abbe Broberg (Adam Dahlström, Joel Holmli).

Skott: 37–25 (14–4, 13–11, 10–10)

Utv, SIF: 1×2 min. VHC: 3x2min.

Domare: Thomas Mccarthy.

Publik: 147, Testebo.