Förlust hemma mot Wings HC

Det stannade vid tretton raka vinster efter en mindre bra insats mot Wings HC. Inför matchen så var förutsättningarna de att vi poäng så skulle seriesegern vara säkrade med tre omgångar kvar.

Matchen börjar avvaktande och vi tar inte kommandot som vi gjort på slutet utan spelet böljar fram och tillbaka utan att vi får de långa anfallen. Första perioden slutar 0-0 och skotten 8-9. Lagen hade ett varsitt PP i två minuter men även där lös de riktiga målchanserna med sin frånvaro.

Andra börjar inte alls bra. Redan efter 02:55 gör Wings 0-1 efter att vi tappat puck i anfallszonen och sedan tappat markeringarna i egen zon. Hoppet tänds när vi får straff efter att #20 Broberg kommer i friläge och blir hakad vi skottögonblicket. Straffen läggs av #21 Holmli men skottet når inte över benskyddet på Wings målvakt. Sedan tar det inte mer än 32 sekunder så sätter Wings 0-2 efter att pucken studsat tre fyra gånger på klubbor och ben framför vårat mål för a

tt sedan i sakta mak glida in över mållinjen. Innan perioden är över så har både 0-3 och 0-4 trillat in  bakom #31 Sandrud som nog vill ha tillbaka de båda målen. Perioden slutar 0-4 och får nog klassas som en av de sämre vi har presterat i den här serien. Vad beror det på kan man undra. Hockey är så beroende av inställning och jobbet man är beredd att göra och det är bara att konstatera att perioden saknade båda.

När vi kommer ut till tredje perioden så har vi bytt målvakt och in kommer #35 Eriksson. Vi försöker skruva upp tempot och tävla mer. Vi får också chansen i PP redan efter 42 sekunder men vi får inte alls till något bra spel utan Wings kan rätt enkelt freda målet. Trots att spelet nästan helt förläggs i Wings zon efter PP så uteblir de riktigt heta chanserna. Vi trummar på och efter 07:03 så lyckas #19 Åhlen-Hedenström trycka in en retur till ställningen 1-4. Kanske ett litet hopp, men nej. Vi äger hela tredje men Wings försvarar sig bra och vi kommer inte in på mål samtidigt som vi slarvar betänkligt i passningsspelet vilket gör att det inte blir något flyt i spelet. Matchen slutar 1-4 och vi får fortsätta jaga den sista poängen.

Strömsbro IF–Wings HC Arlanda 1–4 (0–0, 0–4, 1–0) Highlights

Andra perioden: 0–1 (2.55) Mikael Hedlund (Rasmus Larsson, Olle Dahlman), 0–2 (7.22) Olle Dahlman (Mikael Hedlund, Rasmus Larsson), 0–3 (14.31) Dennis Von Walden (Mateusz Szurowski, Gustav Kapborg), 0–4 (18.57) Emil Hedström (Dennis Von Walden, Emil Gabrielson).

Tredje perioden: 1–4 (7.03) Jesper Åhlen-Hedenström (William Mann, Adam Bendrik).

Skott: 31– 32 (8–9, 17–8, 6–15).
Utv: STR: 1×2 min. WIN: 2x2min.
Domare: Markus Yngvesson.
Publik: 238, Testebo Arena.