Femte och avgörande match väntar efter helgens 1-1 i matcher.

Ställningen var 1-1 när matchserien vände hem till Testebo. Detta efter förlust i första matchen och vinst i andra.

Dags för match 3 som spelades Lör 9/3. Precis som övriga matcher en jämn och tät tillställning. Initiativet i matchen växlar. Halmstad tar ledningen med 0-1 men vi kvitterar på en snabb omställning där #77 Klar kan nypa dit pucken på en fin framspelning av #39 Dahlström. Med endast 40 sek kvar och med en känsla att perioden skall sluta oavgjord så lyckas gästerna åter ta ledningen när de gör 1-2 vilket också blir resultatet i perioden. Andra går vi ner oss lite i tempo och intensitet men vad gör det när det är vi som gör enda målet. #20 Broberg sätter snyggt 2-2 i spel 5 mot 3 och vi går till periodvila med 2-2 på tavlan. Tredje perioden och fortsatt jämnt spel när #39 Dahlström serverar #21 Holmli som sätter 3-2 på en spelvändning. Tyvärr så kvitterar bortalaget i nästa byte till 3-3 och det är åter lika på tavlan. Tiden går och känslan är att det väntar förlängning när Halmstad drar på sig en utvisning och vi får ett gyllene läge att avgöra matchen. Så med dryga två minuter kvar av matchen så lyckas #11 Hansson få in pucken som precis har kraft att passera mållinjen vilket ger ledning ed 4-3. Halmstad försöker en forcering på slutet. Tar målvakten med dryga minuten kvar men vi stänger ner dem och vinner match 3.

Match 3: Strömsbro–Halmstad 4–3 (1–2, 1–0, 2–1) Highlights
Första perioden: 0–1 (3.44) Marcus Borgh (Jonatan Lundgren, Hampus Pålsson), 1–1 (5.30) Oskar Klaar (Adam Dahlström, Joel Holmli), 1–2 (19.20) William Berg (Marcus Borgh).
Andra perioden: 2–2 (16.18) Abbe Broberg (Calle Westerlund, Mikael Hansson), spel fem mot tre.
Tredje perioden: 3–2 (9.23) Joel Holmli (Adam Dahlström), 3–3 (9.58) Viktor Bernhardtz (Alexander Klarin, Victor Gagic), 4–3 (17.48) Mikael Hansson (Matej Galbavy, Emil Lindgren), spel fem mot fyra.
Utvisningar: Strömsbro: 4×2 min, 1×5 min, 1×20 min. Halmstad: 5×2 min.
Skott: 19–22 (7–5, 6–8, 6–9).
Publik: 345, Testebo.

————————————————————————————

Dags för match 4 som spelades Sön 10/3. Precis som övriga matcher en jämn och tät tillställning som inte skulle avgöras förrän i förlängningen.
Vi kommer ut riktigt bra med bra fart, hög intensitet och skapar direkt ett par farligheter. Vi tar också en tidig ledning då #43 Alverhag lyckas stressa en Halmstadsback och får på något vis med sig pucken och kan flippa den förbi Halmstads målvakt. Ledning 1-0 redan efter 2:01. Men precis som övriga matcher (första undantaget) så lyckas inget lag få en tvåmålsledning utan bortalaget kan kvittera till 1-1 vilket också är resultatet när det är dags för periodvila.
Precis som igår så går vi ner oss i andra perioden och tempot hos båda lagen går ner. Lite för många felbeslut. Kanske infinner sig lite trötthet i ben och huvuden. Ändå fjärde matchen på sex dagar. Andra perioden slutar med uddamålsledning för gästerna 1-2. Tredje drar igång och vi försöker göra en push men Halmstad stänger ner oss och vi har svårt att komma till klara avslut. Med fem minuter kvar tar Makan timeout och gör oss klara för ett sista försök att kvittera. Det vill sig inte riktigt. Vi försöker men bortalaget försvarar si bra. #35 Eriksson lämnar kassen med 1:24 kvar och vi trycker på. Får en tekning i anfallszonen. Det är de båda kaptenerna som möts (för vilken gång i ordningen…) och vi lyckas få fram pucken till #9 Galbavy som fri framför målet sätter pucken distinkt i mål. Ännu en gång lyckas vi göra mål i slutminuterna. Denna gång inte för vinst utan för att ta matchen till förlängning.
En förlängning som vi startar riktigt bra och skapar en farlig chans direkt. Men tyvärr så efter 3:50 lyckas Halmstad avgör genom (citat Mankan) ”Ett skitmål”, ridå. Bara att ladda om för en femte och avgörande match i Halmstad på Onsdag.

Match 4: Strömsbro–Halmstad 2–3 efter förlängning (1–1, 0–1, 1–0, 0–1) Highlights
Första perioden: 1–0 (2.01) Tim Alverhag (Jesper Åhlén-Hedenström), 1–1 (7.41) Albin Blomberg (Lukas Sjöblom, Oliver Casselsten).
Andra perioden: 1–2 (4.31) William Gustafsson (Lukas Sjöblom).
Tredje perioden: 2–2 (19.31) Matej Galbavy (Adam Dahlström).
Fjärde perioden: 2–3 (3.50) Lukas Sjöblom (William Gustafsson).
Utvisningar: Strömsbro: 2×2 min. Halmstad: 3×2 min.
Skott: 29–32 (11–11, 12–12, 5–7, 1–2).
Publik: 350, Testebo.