Intervju: Simon Holmqvist – hyllar materialförvaltaren/fystränaren

Lagkaptenen Simon Holmqvist är van att kliva fram i sin roll och kliva fram först är precis vad han gjorde förra helgen då han blev det första spelaren att förlänga sitt kontrakt och bli klar till nästa säsong. Han fick avsluta säsongen på läktaren på grund av en skada, men den läker som den ska och rehaben går enligt plan så någon större betänktetid behövde Simon inte överhuvudtaget.

– Jag tycker det är så jäkla roligt med hockey fortfarande och att få spela med moderklubben i Hockeyettan är bara i sig otroligt kul. Sen att gruppen har varit extremt driven och haft så roligt på och utanför isen gör det som ett självklart val.

Lagets debutsäsong i Hockeyettan började knackigt i grundserien där man slutade på en åttondeplats, men efter jul i vårserien steppade hela laget upp.

– Vi hade en liten tuffare höstserie men det var ganska väntat då det var en helt ny grupp och spelsystem som skulle läras in. Efter jul släpptes handbromsen och allt började klaffa och vi visade verkligen att det är i Hockeyettan vi ska spela.

Och precis som Simon säger så började allting klaffa i vårserien och laget låg länge i toppe

n och såg ut att knipa en av de tre slutspelsplatserna som hade inneburit att laget fått vara med och kämpa om en plats i kvalserien till Allsvenskan. Men då hände något. De sista omgångarna gick inte alls som planerat och Clemensnäs slutade tillslut på en fjärdeplats.

– Ja vad var det som hände, det är en riktigt bra fråga. Det var riktigt surt att vi inte kunde knipa en plats i topp tre. Varför vet jag inte riktigt men vi hade nog lite för stora dippar som lag under vissa matcher där vi inte gav oss chansen själva att vinna.

Vad tycker du om din egen insats under säsongen?
– Det är såklart en stor omställning från Division 2 så precis som laget kändes starten knackig för egen del men för varje match som gick så kändes det bättre och bättre. Tyvärr kom skadan när jag kände att jag var på min nivå jag själv vet jag kan spela på.

Nu är det dags att lägga säsongen bakom sig och se framåt till nästa säsong och fortsätta jobba på hur Clemens kan fortsätta att utvecklas och bli ett stabilt lag i Hockeyettan. För att det ska gå vägen krävs såklart mycket från både spelare och förening, och på både spelarbiten och på föreningsbiten är det mycket som är på gång. Vissa är särskilt viktiga för att det ska kunna bli riktigt bra och Simon passar på att hylla en av dessa:

– En viktig del för att lyckas är att få behålla en stor del av grabbarna från säsongen som varit och sedan krydda det med några nyförvärv som har samma driv. Att det nya gymmet snart är klart kommer också ge oss riktigt bra förutsättningar nu i sommar och under säsongen. Sen vill jag skicka ett stort tack till vår materialförvaltare/fystränare Tony som slitit som ett djur denna säsong för att vi ska ha dom bästa förutsättningarna att vinna matcher, att han fortsätter är nog den viktigaste förlängningen enligt mig.

– Avslutningsvis vill jag också rikta ett stort tack till alla sponsorer som gjort att våran debutsäsong i Hockeyettan gått att genomföra, utan er så skulle det inte vara möjligt. Stor tack till alla som kommit och stöttat oss i Kopparhallen i vinter men även i dom andra hallarna runt om i landet! Detta är bara början på våran resa och hoppas att ni är lika laddade som jag på nästa säsong!

 

Skribent: Mikaela Sehlstedt
Foto: Jörgen Bergqvist