Vi tar pulsen på sillyseason

Även fast truppen inte är fulltalig än så drar fysträningarna igång med start denna vecka.

Så här sa Gnida i en intervju i GD nyligen ” Vi kör med PT-Jenny som kommer att köra stenhårt i sommar så att vi är riktigt förberedda när vi kliver på. Självklart ska vi försöka gå så långt som möjligt. Det gäller bara att vi får ihop det och slippa skador och att våra unga spelar får växa in i seniorhockeyn mer och mer.” På kontrakt inför kommande säsong har vi ca hälften av positionerna tillsatta (4 backar och 7 forwards). Det betyder fortsatt bråda tider för sportchefen för att få till ett slagkraftigt lag när seriespelet startar.

Låt oss ta en titt på truppen så som den ser ut just nu.

Målvakter
I skrivande stund har vi inga målvakter på kontrakt till kommande säsong vilket såklart behöver åtgärdas. De senaste säsongerna har vårt målvaktspar verkligen levererat och vi hoppas på fortsatt tryggt och bra målvaktsspel. Senaste säsongen hade båda våra ordinarie målvakter en räddningsprocent på över 91% vilket är riktigt bra och ger laget den trygghet som behövs.

Backar
Vi har nu fyra backar på kontrakt och rimligt är att vi kan ställa sju backar på isen när serien drar i gång. Bland de 4 backarna har vi ett helt nytt namn, Oskar Byström. Oskar kommer från seriekonkurrenten Örnsköldsvik där han förra säsongen tillhörde lagets främsta spelare. Oskar har redan 109 matcher i Hockeyettan på sitt CV, samtliga i Örnsköldsvik. Det skall bli riktigt kul att se om Oskar kan ta nästa steg i Rallarbo där han rimligtvis borde få bättre förutsättningar att spela ett offensivt kreativt spel. Övriga backar är alla bekanta ansikten även om William Eriksson ses som ett nyförvärv. Men efter att ha spelat en säsong i den orangea tröjan (22/23) så ser vi Valbofostrade William redan som del av laget. William Mann behöver ingen närmare presentation då ha nu går in på sitt fjärde år på Testebo. I William får vi en back som alltid ger 100% och som med sitt sätt att vara på och utanför isen skapar en trygg och skön stämning. Trots sin unga ålder så är William vår mest rutinerade back (så här långt) och någon som de andra spelarna kan luta sig mot. Fjärde namnet i laguppställningen är Theo Widén Schade. En kille som är född och uppvuxen på Testebo. Det är riktigt kul att notera att flera spelare som spelat för Strömsbro i sina unga år väljer att komma tillbaka och fortsätta sin utveckling i A-laget. En utveckling som gynnar laget samtidigt som det är kul att kunna erbjuda duktiga och ambitiösa hockeyspelare möjlighet att ta nästa steg i sina karriärer på hemmaplan istället för att flytta långt bort från den sociala trygghet som närheten till familj och vänner ger. Kommande säsong blir Theos första riktiga som senior. Att det finns utvecklingspotential är det ingen tvekan om.

Forwards
Sju spelare på kontrakt så här långt. Två nyförvärv, Lukas Ekholm och Albin Sterner, med lite olika bakgrunder. Lukas har redan skaffat sig rutin från seniorhockey i Hockeyettan efter juniortiden i Södertälje. Lukas inledde som senior i Linden säsongen 22/23 där han tillhörde de bärande spelarna. Förra säsongen förstördes av skador men nu är han tillbaka och det skall bli riktigt kul att se vad han kan göra i vinter efter en försäsong tillsammans med PT-Jenny i kroppen. Det andra nyförvärvet Albin Sterner gör sin första säsong som senior efter att ha haft en lite annorlunda juniortid. Redan i U16 åldern spelade Albin J20 i Div. 1 med sin moderklubb Grästorp. Sedan blev det spel med BIK Karlskoga i J18 och J20 Region för att de senaste två säsongerna spelat med Färjestad i J20 Nationell. Nu kliver Albin in i seniorhockeyn och spel i Hockeyettan men målsättningen att ta nästa steg i sin utveckling. Övriga forwardsuppsättningen är välkända ansikten. Abbe Broberg och Mikael Hansson har två hela säsonger i den Orangea tröjan och tillhör stommen i laget. Joel Holmli kom mitt i säsongen 22/23 och har verkligen tagit för sig sedan dess. Joel är idag en etablerad spelare i Hockeyettan och gjorde en riktigt bra avslutning av säsongen. På kontrakt är också Oskar Klaar och Felix Jansson. Båda kom under säsongen och bidrog till att laget spelade hockey längre under våren än på många år. Oskar kom från Hudiksvall och växte in i laget. Under slutspelet spelade han sin bästa hockey och det skall bli väldigt intressant att se vad han kan göra nu när han får vara med från start. Felix, ytterligare en egen produkt uppvuxen på Testebo, kom även han mitt i säsongen. Med sin energi och inställning tog han direkt en plats i laget och bidrog redan från början. Även Felix skall bli spännande att följa i vinter nu när han får möjlighet att vara med från start.

Ledare
Efter tre säsonger vid rodret lämnade Magnus ”Mankan” Jansson och en ny Magnus kliver in till kommande säsong. Det är Magnus ”Mange” Eriksson som tar över huvudansvaret för laget. Mange är en känd profil i Gästrikehockeyn efter uppdrag i Valbo HC i Hockeyettan, både J18 och J20 i Brynäs samt som assisterande tränare till Mankan säsongen 22/23. Just det gör att Mange är väl förtrogen med Strömsbro och vår verksamhet på Testebovallen. Då Mange blev intervjuade i GD sa han så här om lagets inriktning kommande säsong. ”Vi ska bygga vidare på det ”Mankan” byggt upp, jag jobbade med honom för två säsonger sedan när jag hoppade in. Vi ska fortsätta utveckla spelet. Vi har många skickliga spelare på väg in i och i truppen. Gnidan gör ett jäkla bra jobb att få till det. Vi ska börja med att jobba på en bra defensiv, allt startar där med stabiliteten bakifrån och att bygga vidare och utveckla spelet med puck, det går jävligt fort där. Ibland kan man vara lite smartare. Det kommer vi bygga på.” I dagsläget är ingen assisterande tränare klar så ledarstaben består av Mange som huvudtränare och Jennie Abrahamsson (PT-Jennie) som sköter fysträningen inte bara i sommar utan löpande under säsongen också. Sedan har vi såklart lagets och klubbens primusmotor Sportchefen Johan ”Gnidan” Wennberg. Även om Gnidan redan har halva laget på kontrakt så återstår mycket jobb för att spika truppen i god tid innan seriepremiären.

Där har vi nuvarande status men jobbet fortsätter. Redan idag kl 16:00 kommuniceras ytterligare en förlängning. Även om truppen spikas inför seriestart så måste man räkna med att den laguppställning man startar med behöver justeras under säsongen. Det blir skador, flyttar och annat som gör att man måste fylla på med spelare. Senaste säsongen hade vi totalt 2 målvakter (+ ett lån),10 backar och 14 forwards på kontrakt vilket är få jämfört med säsongerna innan. Ett tecken på att vi har en vältränad trupp som hanterar det fysiska och en bra verksamhet i övrigt som gör att spelare trivs och stannar. En annan viktig faktor är att spelare från Strömsbro J20 kan kliva upp till träning och match. Det skapar en trygghet samtidigt som det ger juniorspelare möjlighet att känna på seniorhockey.

Rallarbo, Testebo, Strömsbro