Förlust mot Sollentuna

Precis som i bortamatchen mot Sollentuna tidigare i höstas inleddes onsdagens hemmamatch med tidiga mål i baken, och ett slitet Bajen föll till slut med 1-7.

Bortalaget var klart piggast i den första perioden, och ett skadedrabbat Hammarby kom inte upp i samma höga nivå som under förra veckans matcher. Lägg därtill att Sollentuna var effektiva i anfallszon – redan efter 1.37 gjorde man matchens första mål, som följdes av ytterligare två under perioden.

Fem minuter in i den andra perioden ökade man också på till 0-4, men Bajen replikerade snabbt och reducerade bara några sekunder senare efter en fin soloprestation av Nestor Plarsmo. Målet tände Hammarby, som nu spelade bra anfallsspel under en längre stund men inte fick utdelning på sina chanser. Det var tremålsunderläge även efter två perioder, men känslan var ändå att Bajen hade krupit närmare och kanske skulle kunna få till lite nerv i matchen.

Tyvärr blev det inte så, Sollentuna avgjorde definitivt när man kontrade in 1-5 i början av tredje perioden i samma stund som man blev fulltaliga. Nästa utvisning drabbade Bajen, och då kom kvällens enda power play-mål när bortalagets poängkung Lucas Lagerstedt fullbordade sitt hattrick. Slutresultatet skrevs till 1-7, sedan Sollentuna gjort ytterligare ett mål i slutminuterna.

Även om siffrorna var i överkant så var segern rättvis, Sollentuna gjorde en bra match och var väldigt effektiva. Hammarby var märkbart slitna efter att ha gått på kort om folk länge, och orkade inte komma upp i tillräckligt högt tempo med undantag för den andra perioden då spelet var bra.
Nu gäller det att snabbt ladda om inför nästa utmaning, som blir lördagens bortamatch mot Hanviken.