Förlust i sista träningsmatchen

Det blev en förlust i den sista träningsmatchen hemma mot Borås i eftermiddag. Slutresultatet skrevs till 2-4 och Simon Appelquist noterades för båda våra mål.

Trots två numerära överlägen för bortalaget och ett övertag för hemmalaget blev den första perioden ändå mållös. De hetaste chanserna i Borås första powerplay hade dock hemmalaget, bland annat när Martin Naenfeldt kom på ett friläge men målvakten räddade.

I den andra perioden skulle det bara ta en minut och 42 sekunder innan Simon Appelquist spräckte målnollan när han trädde in pucken längs isen via köksvägen. Därefter började Borås upphämtning. Kvitteringen kom cirka fyra minuter in i perioden och efter att Strömsbro fick ett matchstraff kunde bortalaget ta ledningen med 1-2 och senare även öka på till 1-3 i samma powerplay. 1-4 skulle också komma med cirka sex minuter kvar av perioden vilket stod sig perioden ut.

En reduceringspuck skulle komma från hemmalaget efter att man fått chansen i numerärt överläge. Simon Appelquist behövde bara åtta sekunder på sig att göra sitt andra mål den här eftermiddagen efter att han blivit fint serverad av Viktor Ehn och Stefan Söder. Strömsbro plockade också ut målvakten i slutminuterna i jakten på ännu ett reduceringsmål men trots att man fick spela sex mot fyra ett tag ville inte pucken in och Borås vann matchen med 2-4.

Strömsbro IF – Borås HC 2-4 (0-0, 1-4, 1-0)