Femte raka hemmasegern

Hudik Hockey fortsätter att leverera på hemmaplan. På onsdagskvällen kom femte raka segern då Vallentuna besegrades med 4–3 (1–0, 3–2, 0–1).

Fotograf: FlyWoodStudio.

– Vi gör många saker som är bra, men ändå så var det lite begränsat spelmässigt. Men också psykologiskt viktigt att vi höll undan och vann, sa tränaren Per Ljusteräng.

Vallentuna kom till Hudiksvall med endast två matcher i bagaget. Först var laget hårt drabbat av covid-19 och man fick skjuta upp match efter match. När man sedan drog igång verksamheten igen så drabbades motståndarna (Hammarby i söndags) och det blev ännu en uppskjuten match.

Det märktes också i inledningen att gästerna var lite matchovana och hade svårt med tempot. Det resulterade bland annat i att hemmalaget fick spela fem mot tre i över en minut, dock utan resultat.

Men när Vallentuna drog på sig ytterligare en utvisning kunde HHC ta ledningen. Lagkaptenen #23 Adam Byström Johansson vispade in 1–0 på pass av, eller rättare sagt, efter ett misslyckat skottförsök av #54 Hannes Lindström.

– Vi ledde visserligen efter första perioden, men känslan var ändå att vi inte spelade bra, sa Ljusteräng.

Det blev inte bättre i inledningen av andra perioden heller då Vallentuna satte högsta fart direkt. Kvitteringen (Stefan Söder) kom efter 1.20 och efter 2.51 så ledde gästerna. Victor Andersson höll sig framme och tryckte in en retur bakom #53 Oliver Tornerefelt, ett mål som kom i power play.

– På något sätt kanske det var bra att målen kom så tätt, och att de kom så tidigt i perioden. Nu fick vi chansen att tända om och komma tillbaka, sa Ljusteräng.

Och det var precis vad hemmalaget gjorde.

#29 Jesper Wiberg satte 2–2-målet i power play och sedan gjorde #22 Linus Hedman 3–2 helt på egen hand.

Innan perioden var över (19.30) fick även junioren #95 Emil Carlqvist göra sitt första mål i A-laget då han elegant frispelades av #24 Axel Levander.

– Kul för Emil att få göra mål. Det var visserligen en delikat framspelning av Levander, men det gäller att vara där också. Han visar i match efter match att att han vill vara med och konkurrera, sa Ljusteräng.

HHC kom ut till tredje perioden med en tvåmålsledning, men man drog snabbt på sig dubbla utvisningar och i spel fem mot tre reducerade Marcus Andersson för Vallentuna. Men trots ytterligare ett power play, och fortsatt tryck mot hemmamålet kom aldrig någon kvittering från gästerna.

– Vi möter ett lag som värvat två riktigt heta kedjor och vi släpper bara till 21 skott. Av de skotten kom nästan hälften när vi spelade box play, så jag kan inte vara annat än nöjd med försvarsspelet.

– Däremot blev vi lite för stillastående och satte oss själva i situationer när vi erövrat puck. Där har vi en del att jobba på, sa Ljusteräng.

HHC kom till spel utan #38 Anton Björkman, #42 Hugo Enock, #57 Sebastian Björnstad och #93 Emil Lindblom.

– Vi hoppas att vi får tillbaka någon av dem till söndag. Nu har vi spelat på tre centrar i flera matcher och de får slita hårt, sa Ljusteräng.

Ja, slita hårt fick hela HHC göra för att bärga femte raka trepoängaren på hemmais.

– Det var verkligen en krigarseger, och alla var med och bidrog, sa Ljusteräng.

Kriga lär man nog få göra på söndag också om det ska bli sjätte raka, då kommer nämligen serieledande Huddinge på besök.

Skribent: Christer Stridh.