Forwarden byter Schweiz mot Sverige

Rihards Puide är en driven och hårt jobbande Center/Forward som alltid kommer till ishallen med ett leende på läpparna. Han är en duktig skridskoåkare som är stark på pucken och har ett väletablerat skott.

Rihards kommer från ett proffskontrakt med Lausanne i den Schweiziska högstaligan NL där han sedan blivit utlånad till landets andraliga, SL. En liga där svenskar som Linus Klasen, Niklas Olausson och Robin Figren nu befinner sig i.

Hemsidan tog ett snack med vårt senaste nyförvärv:

Hej Rihards, välkommen till Kiruna och AIF!
Hej och tack! Det ska bli riktigt kul att få bli en del av klubben!

Du väljer samma väg som dina landsmän Bernhards och Homjakovs och spelar i Sverige denna säsong. Hur gick dina tankar kring det valet?
På grund av Covid och min skada förra säsongen så kände jag att jag satt lite fast och väntade på några schweiziska klubbar, och det var där någonstans jag bestämde mig för att utforska mina chanser i Sverige.

Du kommer närmast från spel i SL, en liga vi har lite koll på då många välkända svenskar spelar där. Hur skulle du beskriva den ligan?
Ja, under mitt sista år i Schweiz hade jag NL-kontrakt med Lausanne HC, men säsongen slutade med att jag lånades ut till SL-klubben Winterthur.

Jag tycker verkligen att SL är en underskattad liga, det finns många skickliga spelare där så i mina ögon är det en riktigt bra liga.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?
Jag skulle beskriva mig som hårt arbetande, alltid leende, positiv och mycket för familjen. Familjen betyder väldigt mycket för mig.

Du kommer till ett helt nytt land och en ny liga. Vad vill du bidra med i spelet och vad skulle du säga är dina styrkor på isen?
Mitt mål är att hjälpa laget att nå sina mål och visa det bästa av mig själv.

Mina styrkor är fart, skott, att skydda pucken och jag älskar att spela hårt, tackla och blockera skott.

När förväntas du komma till Kiruna?
Jag hoppas att jag kan ansluta till truppen redan ikväll.

Vi ser fram emot att se dig i våra svarta och gula färger nästa säsong, återigen varmt välkommen!
Tack så mycket! Jag är också peppad! Vi ses i Kiruna!