Kalix avgjorde i andra perioden

Marcus Runnkvist satte AIF:s mål mot Kalix.

AIF reste under lördagen till Kalix och tyvärr saknades ett par spelare igen vilket innebar att man fick gå runt på tre femmor i princip hela matchen. Alexander Nilsson var tillbaka efter sjukdom senast och vaktade kassen. 1-0 till Kalix kom efter 3.36 med AIF i numerärt underläge. Johan Pettersson hittade plockhandskrysset med ett hårt och välplacerat skott. Kalix hade det mesta av spelet och AIF stack upp när tillfälle gavs. Joakim Nilsson och Arturs Homjakovs hade varsitt läge och AIF hade ett hyggligt power play i slutet av perioden utan att få till någon riktigt het målchans.

Andra perioden inleddes med ett tidigt fem mot tre för AIF som skapade bra tryck. Joakim Nilsson träffade målramen och bortalaget fick momentum ett tag efter utvisningarna vilket tillslut resulterade i 1-1. Marcus Runnkvist samarbetade med Joakim Nilsson i mittzonen. Runnkvist åkte sig fri, avlossade skott och fullföljde sedan sin egen retur och petade in pucken efter 4.10. Man gjorde en helt ok första halva av perioden och visade upp en pigg skridskoåkning. Ledningsmålet för hemmalaget kom efter 10.29 och det var Ace Cowans som snyggt fintade bort halva AIF innan Jens Andersson satte pucken. Efter det tog Kalix över det mesta på banan och 3-1 kom med en bortaspelare på botbänken efter 12.34. Efter drygt sexton minuter fick Joakim Nilsson fick en fin passning av Philip Kemi i slottet men Anton Hjalmarsson i Kalixmålet var bra med. I slutminuten fick Kalix till ett bra tryck i AIF:s försvarszon och tillslut orkade man inte hålla emot. 4-1 efter 19.36 och det stängde matchen.

Sista rundan och AIF:s chans var att få in en snabb puck. Man fick också chansen i ett numerärt överläge men det var istället Kalix som satte 5-1 med tiduret på 6.20. Efter det spelades matchen av och vid full tid stod det 6-1 på tavlan. Skotten totalt 40-14. AIF åker under nästa vecka iväg på en lång bortaturné och förhoppningsvis kan man då räkna in ett par spelare till i truppen efter skador och sjukdomar.