AIF förlorade mot Piteå

Rihards Puide och Marcus Runnkvist oroar framför Piteåkassen.

Dags för match på Lombia igen när Piteå gästade under onsdagskvällen. AIF hade tyvärr flera återbud på grund av skador och sjukdomar. Borta var Joakim och Alexander Nilsson, Elias Klockare samt Samuel Hou Gustafsson. Glädjande nog var Viktor Mikko tillbaka efter sjukdom.

Det blev en rätt slätstruken match utan större underhållningsvärde. Hemmalaget började i alla fall hyfsat och redde även ut ett numerärt underläge på ett bra sätt. AIF fick sedan ett numerärt överläge i en dryg minut som egentligen inte gav någonting framåt. De svartgula släppte ännu en gång in första målet när gästerna tog ledningen efter 7.17 och det var Joakim Högberg som helt fri framför mål kunde sprätta in pucken i nättaket fr�

�n en meter. Oskar Fredriksson hade en snygg genomåkning i numerärt överläge men fick inte in pucken. Första perioden blev annars helt sönderblåst av utvisningar vilket tyvärr präglade spelet och 0-2 satt efter 11.32 i spel tre mot fem. Inga fler mål i första perioden och skotten blev 13-7 till Piteå.

Andra rundan började lite bättre för AIF men det var många dåliga första pass och sedan ännu ett numerärt underläge som innebar 0-3 efter 7.18. Hemmalaget misslyckades att rensa pucken ur egen zon flera gånger om och tillslut hamnade man i famnen på Aleksanteri Heiskanen mellan stolparna. Efter powerbreaket spelade AIF upp sig betydligt. Och målen kom också. 1-3 kom i numerärt överläge genom Rihards Puide som tråcklade in pucken efter isen nära mål efter 14.34. Och strax efteråt hittade Puide Joacim Eriksson som åkte sig fri från blålinjen och snyggt satte 2-3 i krysset bakom Westermark i Piteåkassen. AIF var riktigt på gång, man vaskade fram fler lägen och Arturs Homjakovs var ytterst nära styra in kvitteringen. Piteå var som alltid livsfarliga när tillfälle gavs och Heiskanen tog bland annat ett friläge för Magnus Isaksson. AIF vann skotten med 21-12.

Sista perioden och AIF försökte framåt, hade en hel del puck och började vaska fram lägen. Tyvärr kom istället 2-4 efter 6.12 via ett skott från blålinjen och det tog lite udden av hemmalaget. Man fick egentligen inte heller till något rejält tryck i anfallszonen förutom några ströchanser efter det och bortalaget gjorde två mål till fram till 2-6. Skotten totalt 34-42. På lördag reser AIF till Kalix för nästa match.