Femte raka segern för Hudik Hockey

Halva kvalserien till Hockeyallsvenskan är spelad och på lördagseftermiddagen tog Hudik Hockey sin femte raka seger. Men tabelljumbon Halmstad Hammers sålde sig dyrt och det var först i slutperioden som hemmalaget kunde avgöra. Segersiffrorna skrevs till 2–0 (0–0, 0–0, 2–0).

Fotograf: FlyWood Studio.

– Det är en lång serie, tätt mellan matcherna och det är inte alltid man kommer upp i den nivå man vill vara. Men vi jobbade på och till slut hittade vi en väg att vinna, sa tränaren Dennis Hall.

– Det viktigast är ändå att vinna, så jag är väldigt nöjd över våra tre poäng.

En som kom upp i nivå i HHC var målvakten #39 Oliver Håkansson. Utan hans storspel mellan stolparna hade Halmstad – med förre HHC-tränaren Fredrik Johansson vid rodret – vänt söderut med tre skrällpoäng i bagaget.

Men det spelade liksom ingen roll vad gästerna hittade på – Håkansson tog ALLT.

Det som fastnade mest på näthinnan var två otroliga plockningar under den andra perioden, där framför allt den i slutsekunderna då Halmstad-kaptenen Robin Dahse lämnades helt fri med Håkansson. Dahse drog också bort Håkansson och skulle bara lägga in gästernas ledningsmå

l då hemmakeepern vispade till med sin plockhandske och nekade Halmstad ett ledningsmål.

Det blev annars en match där HHC hade väldigt svårt att få fart på det egna spelet. Mycket berodde det på att Halmstad gjorde det bra i sitt defensiva spel där man hela tiden stängde ner hemmalagets försök till snabba omställningar.

Dessutom fick man också tillräckligt med självförtroende för att jaga ett ledningsmål själva och även om HHC vann skotten (33–24) så var det gästerna som hade de absolut hetaste målchanserna, men man lyckades aldrig överlista Oliver Håkansson.

Halmstads målvakt, Jacob Crespin, gjorde också en mycket bra match, men till slut fick han kapitulera. Matchuret stod på 13.20 i tredje perioden när #52 Fredrik Jansson var framme och tryckte in pucken, precis som han gjorde i torsdags mot Dalen. Skillnaden var att i torsdags var målet helt öppet, nu var det en hel massa spelare i vägen. Men till slut letade sig pucken förbi Crespin och in över mållinjen.

En tungt ok lämnade hemmaspelarnas axlar och en halv minut senare kom även 2–0, målskytt #22 Johan Lindholm.

Några mer mål blev det inte i matchen och HHC kunde räkna in ytterligare tre poäng till sina tidigare elva, och eftersom toppmötet mellan Östersund och Nybro stod 2–2 efter full tid och så långt delad poäng ökade Hudik Hockey sin ledning i tabellen till tre poäng, detta eftersom Carl Skärström avgjorde och sköt extrapoäng till Östersund uppe i Jämtland.

– Visst hade det väl varit bättre om Nybro tagit extrapoängen, men det är ju inget vi kan påverka. Vi måste fokusera på vårt spel och det vi kan påverka i våra matcher, sa Hall.

Redan på måndag får Hall och hans mannar chansen till nya poäng, för då startar ”andra halvlek” av kvalserien med hemmamatch mot Väsby, ett Väsby som föll på lördagen (2–3) hemma mot Dalen och därmed är borta från möjligheterna att återvända till Hockeyallsvenskan.

Just nu verkar det vara ett ”tvåkjesarslag” mellan Hudik Hockey och Östersund i kampen om den åtråvärda platsen till en högre division, men med två hungriga Smålandslag – Nybro och Dalen – jagade bakom…

Jakten på HockeyAllsvenskan fortsätter – Boka just DIN favoritplats HÄR till måndagens hemmamatch mot Väsby! (Matchstart kl. 16)

Skribent: Christer Stridh.