Förlust borta mot Väsby – rysaravslutning att vänta

Hudik Hockey fick kliva av isen med noll poäng för andra gången i Kvalserien. Detta efter förlust med 4-1 (1-0, 1-1, 2-0) borta mot Väsby.

Det var en fartfylld första period där Väsby tog kommandot och också gjorde matchens första mål efter 6.27. Det fanns flera heta chanser åt båda håll även om det framför allt var hemmalaget som hade spelövertaget.

Väsby inledde också målskyttet i den andra perioden innan Hudik Hockey genom Alexander Bjurström kunde reducera i powerplay. Efter målet var det ett klart bättre HHC som mycket väl kunde hittat in med en kvitteringspuck. I stället var det en sen utvisning som gjorde att Väsby fick inleda den tredje perioden i powerplay och där kunde göra 3-1.

När HHC sedan fick chansen i powerplay cirka tre minuter senare fanns stora förhoppningar om att komma närmare men i stället var det hemmalaget som kunde göra 4-1 i boxplay.

Att Hudik Hockey fick spela fyra minuter boxplay sista åtta minuterna av matchen gjorde det inte lättare att samla kraften för att ta sig närmare Väsby resultatmässigt.

Samtidigt som Hudik kammade noll var det stor dramatik på andra Kvalseriearenor. Piteå tog det till straffar hemma mot Kalmar där Smålänningarna fick med sig extrapoängen och Troja-Ljungby besegrade Nybro. Detta gör att vi har en tabell enligt följande inför sista omgången: