Martin Pärna: ”Får jag chansen avgör jag”

Halmstad går starkt för tillfället och har efter en svag inledning på säsongen spelat upp sig. Efter att ha tagit poäng fem match i rad har västkustgänget nu blandat sig in i kampen om Allettanplatserna. I dagsläget har Hammers bara fyra poäng upp till strecket. Halmstads Martin Pärna håller med om att laget spelat upp sig på slutet.

– Det tycker jag absolut. Vi har bättre fart på träningarna och alla strävar efter samma sak. Vi vill komma topp fem, säger han.

Efter att ha förlorat de tre inledande omgångarna på serien har Halmstad den senaste tiden besegrat topplag som Tranås och Nybro. Det har gett energi till truppen.

– Nu ser vi att vi kan slå de bättre lagen. Det är mycket roligare att vara med och slåss om topp fem än att åka runt och få stryk, säger 23-åringen.

Precis som sitt lag är Pärna inne i en fin svit. Forwarden har gjort mål tre matcher i rad och har stått för tio mål totalt den här säsongen. Tillsammans med Gustaf Berling och Erik Borg bildar han en vass kedja som får ta stort ansvar när det gäller Halmstads offensiv.

– Det har gått bra för mig och det är självklart roligt. Jag spelar med bra spelare. Vi tre är ganska lika och bra på ungefär samma saker. Vi har bra fart på pucken och vill spela hockey och inte bara dumpa ner pucken och köra.

– Jämfört med i fjol har jag blivit starkare, men jag har också fått ett år på mig att komma in i det, säger Pärna.

Att Pärna har haft stor betydelse för att Halmstad har blandat sig in i streckstriden visar sig inte minst genom att fem av hans tio mål den här säsongen har varit matchavgörande.

– Jag vill alltid avgöra och jag vill alltid spela när det ska avgöras. Jag älskar att göra mål och att spela fram till mål, säger han.

På söndag tar Halmstad emot Dalen i en viktig match kring Allettanstrecket. Pärna ser fram emot söndagens drabbning. När de båda lagen möttes tidigare under säsongen tappade Halmstad en 2-0 ledning till förlust med 3-2 i den tredje perioden.

– Ja, jag önskar att matchen var redan idag. Det ska bli skitkul att spela. Vi ska fortsätta att spela som vi gjort på slutet med ett bra försvarsspel. Senast vi mötte Dalen föll vi på grund av vårt försvarsspel, men nu ska vi ta revansch.

Står matchen och väger på söndag vet publiken i Halmstad Arena vem de ska hoppas på när det gäller att avgöra matchen.

– Får jag chansen lovar jag att jag avgör, avslutar Martin Pärna med ett skratt.

 

/ Anton Gustavsson.