Gameday 10 april – omgång fem i kvalserien * Senaste nytt i lagen * Centern tillbaka * Ger upp säsongen * Hyllningen till Axelsson

Sista omgången innan kvalserien vänder.

Och det är jämnt i tabellen – fyra lag inom tre poäng.

Se dramatiken på Hockeyettan Play och på Expressen!

* Expressen sänder också hela slutspelet – se  matcherna HÄR!

 

Då åker vi igen!

Efter en lite lugnare påskhelg är det nu Gameday igen i den spännande kvalserien, där vi alltså har fyra lag inom tre poäng i toppen. 

Lite uppsnack och nyheter runt annandagens matcher:

* Väsby-Kalmar

Dick Axelsson, 35, har ett cv som slår ut det mesta i kvalserien.

Många av de spelare han möter har blickat storsint mot honom under glansåren.

En av dom: Linus Skager, 23, forward i Kalmar.

– Han har jag kollat på många gånger under uppväxten. Han var en förebild där under tiden han var i Färjestad. Han har ett litet speciellt hockeytänk. Han kan se lite lat ut, men är otroligt vass. Men det ska väl gå att trashtalka honom lite, säger Linus Skager till Barometern.

Kalmar, ensamt om nio poäng i toppen efter segern mot Piteå, tog bussen upp till Stockholm redan på söndagen.

– Det där ger jättemycket. Det blir som en vanlig hemmamatch där det går att ha ett bättre fokus. Det är tufft att åka samma upp matchdagen för då blir det lite bussben. Jag tycker det är jättebra att vi lägger lite extra pengar för att försöka vara så bra som möjligt, säger Skager.

Väsbys forward Christian Hägg är optimist.

– Kalmar har spelat bra hela året så det ska bli kul att möta dem. Jag tror inte farten kommer vara något problem för oss, utan att det mer handlar om att vi ska orka vara disciplinerade och göra vårat över 60 minuter. Gör vi det är jag övertygad om att vi tar tre poäng, säger han till hemsidan.

* Troja-Ljungby-Hudiksvall

Senast fick Troja-Ljungby tillbaka Jesper Emanuelsson i laget.

Nu är det dags för ännu en comeback: Joakim Hillding, 34, gör sin första match i kvalserien.

– Han har tränat för fullt både igår och idag, så han spelar imorgon, sa coachen Jens Gustafsson till Smålänningen på söndagen.

Nu saknas bara Axel Lindström, som drog av korsbandet mot Nyköping i en olycklig duell 11 mars.

Han har dock inte gett upp säsongen helt.

– Det är dag till dag. Grejen med korsbandsskador är att det är 50-50 om man ska operera eller inte. I mitt fall kom vi fram till att det inte finns någon mening att operera i dagsläget, på grund av att jag ändå har så pass bra muskelära förutsättningar runt knät sen tidigare. Jag har påbörjat rehab för att bygga upp musklerna runt knät att bli ännu starkare så jag kan komma tillbaka till spel utan korsband. Ihop med bättre benstyrka och knäskydd så går det. Hockey är en tacksam sport att spela utan korsband, säger Axel Lindström till Smålänningen.

Hudik, som besegarde Väsby i overtime senast, är tvåa i tabellen och reser till Småland med ordinarie trupp.

* Piteå-Nybro

Bomb i Nybro på långfredagen, då finske coachen Pekka Virta hoppade av sitt jobb.

Pontus Nyberg flyttas nu upp som huvudansvarig resten av säsongen och han gjorde sitt första pass på påskaftonen.

– Jag tror inte att det kommer att bli någon större skillnad. Vi har varit involverade hela säsongen i hur vi ska spela, så rent spelmässigt kommer det inte bli någon större skillnad. Det kan bli lite andra saker vi skruvar på, så som andra uppställningar, säger Pontus Nyberg till Barometern.

* Barometern: När fick du ta emot beskedet?

– Jag hade en ledig dag och var med familjen på Öland när jag fick veta att det skulle hända. Då var det bara att gilla läget.

I Piteå ger nu Victor Edström, 23, upp säsongen. Han drog av korsbandet i ena knäet i januari, gjorde sensationell comeback ändå i slutet av säsongen, men nu – efter en smäll på andra knäet – är det slutspelat.

– Det är lite liknande symptom som i andra knät, så det kan vara korsbandet. Jag får göra magnetröntgen om två veckor, så innan dess kommer jag inte att spela någonting, säger forwarden till Piteå-Tidningen.

Piteå har också ett stort frågetecken för axelskadade forwarden Oscar Nilsson.

Pontus Nyberg. FOTO: HAMPUS GLIVING

KVALSERIEN MÅNDAG 10 APRIL – OMGÅNG FEM AV TIO:

16.00: Väsby-Kalmar – se matchen här!

16.00: Troja-Ljungby-Hudiksvall – se matchen här!

16.00: Piteå-Nybro – se matchen här!

Aktuell tabell – klicka här!

Torsdag 13 april (19.00): Piteå-Väsby, Nybro-Hudiksvall, Troja-Ljungby-Kalmar

***

Problem med sändningen eller övriga frågor?

Mejla: [email protected]

KVALSERIEN TILL HOCKEYALLSVENSKAN – HELA SPELSCHEMAT HÄR!

Sex lag deltar, tio matcher och serieettan går upp i HockeyAllsvenskan 23/24.

”De går upp i HockeyAllsvenskan” * Superenkät inför kvalserien – 50 spelare & ledare svarar * Det laget HOPPAS de går upp * Han blir MVP

Gameday 15 april – kvalserien omgång sju * Fyra lag inom två poäng * Senaste nytt & uppsnack här! * ”Det har aldrig varit hetare”

Gameday 10 april – omgång fem i kvalserien * Senaste nytt i lagen * Centern tillbaka * Ger upp säsongen * Hyllningen till Axelsson

Gameday 6 april – omgång fyra i kvalserien * Uppsnack inför matcherna * Forwarden saknas igen * ”Varje match är som en final” * Han är tillbaka

Gameday 4 april – omgång tre i kvalserien * Uppsnack & surr * Saknas – ska bli pappa * Så ska Nybro stoppa profilen

Gameday lördag 1 april – här är dagens matcher * Omgång två i kvalserien * Hett Smålandsderby

Gameday 23 mars – semifinal 4:5 * Fyra nya matcher i kväll * ”Nu tar vi en till” * Senaste surret * Natthjälten: ”Mål man drömmer om”

Rond 5 – vilket lag blir sist in i semifinalspelet? * ”Kul med det grisiga och att irritera folk” * Se Boden-Borås här! * ”Det kommer att bli ett krig”

LIVE-TV 12.00 torsdag 16 mars – vem tar vem? * Valen till semifinalerna – så här rankas lagen * Turordningen * Se sändningen här!

Gameday 12 mars – här är dagens fyra kvartar * De kan avgöra i kväll * Se matcherna på Hockeyettan Play och Expressen

Resultat 3 mars – så gick det i returerna i play in * Borås klart för kvartsfinal * Vallentuna lever – kvitterade i Kalix

Gameday 3 mars – två heta returer i play in * Kalix & Borås kan säkra plats i kvartsfinalen * Uppmaningen: ”Alla till arenan”

Gameday 1 mars – här är kvällens tio matcher * Nu SKA det avgöras * Dramatik kring ALLA strecken