Gameday 4 april – omgång tre i kvalserien * Uppsnack & surr * Saknas – ska bli pappa * Så ska Nybro stoppa profilen

Då kör vi igen!

Omgång tre i kvalserien och tre nya matcher på menyn i kväll.

Se dramatiken på Hockeyettan Play och på Expressen!

* Expressen sänder också hela slutspelet – se  matcherna HÄR!

 

Omgång två i lördags – läs korta referat och se målklipp här – och denna vecka rullar kvalserien vidare med matcher tisdag och torsdag. 

Visst kittlar Hudik-Kalmar och Väsby-Nybro liiiiite extra i kväll?

Lite kort uppsnack och surr som vi snappat upp inför de tre matcherna tisdag: 

* Hudiksvall-Kalmar 

Drömstart för Hudiksvall som har två raka segrar och en Jesper Wiberg, 25, som är i kanonslag. Forwarden har gjort fyra mål – bland annat detta tekniska supernummer mot Piteå senast – och andas såklart optimism inför fortsättningen. 

– Bättre start än vi fått kan man ju inte få och vi hoppas så klart fortsätta segertåget. Vi var en och en halv minut från att nå allsvenskan förra säsongen så jag hoppas verkligen vi löser det nu. Jag tycker verkligen att Hudiksvall hör hemma i allsvenskan. Vi har fallit i kvalserien tre år på raken så det är dags nu, säger han till Expressen.

Hudiks back Marcus Björk fick utgå efter en smäll senaste, men hoppas på spel i kväll. Centern Henrik Olsén, som ju har saknats sedan den första semifinalmatchen mot Boden, tränade på måndagen och kan vara aktuell för comeback.

Fredrik Jönsson, marknadsansvarig i HHC, meddelar till Hudiksvalls Tidning att förköpet av biljetter pekar på en publiksiffra upp mot 1400 personer.

– Det ska bli väldigt kul med två hemmamatcher nu. Man hoppas att så många som möjligt ska ta sig till Holmen Center för att kika på oss. Den här veckan, med två hemmamatcher, lär vi se till att ta tillvara på, säger Marcus Björk till HT.

Kalmar, som föll tungt i derbyt mot Nybro i lördags, är vid förlust i kväll sex poäng efter Hudiksvall.

– Alla vet att det här är de sex bästa lagen i division 1. Jag tror inte att det är någon som kommer att gå rent i den här serien. Förlorar vi imorgon så kommer Hudiksvall att tappa poäng någon annanstans, så tajt är det. Men vi ska vinna den här matchen och vara med i toppen och slåss, säger forwarden Hampus Karlsson till Barometern.

Marcus Björk, Hudiksvall. FOTO: FLYWOOD STUDIO

* Piteå-Troja Ljungby

Troja-Ljungby slog tillbaka Väsby – efter bland annat det här snygga solomålet av Calle Wäng – och är med i racet i toppen.

Att de möter Piteå, utan poäng hittills, betyder inte att Troja räkna med en lättare match.

– Som jag sagt innan, vi är sex lag i serien och det finns verkligen inga dåliga lag här. Det är lite överdrivet ibland på sociala medier och sådant… Hudiksvall har två segrar, vi har en och Piteå noll. De är inte alls avhängda och det är långt ifrån kört för dem. Piteå är ett strukturerat lag som är välcoachat av Mikael Aaro som jag känner bra, säger coachen Jens Gustafsson till Smålänningen.

Troja-Ljungby får klara sig utan viktige backen Calle Ehrnberg, som kom med i Veckans Lag i Hockeyettan. Han är kvar hemma i Småland i väntan på att bli pappa vilken dag som helst.

Saknas sedan tidigare gör ju Jesper Emanuelsson, Axel Lindström och veteranen Joakim Hillding.

Piteå, enda nollpoängaren i kvalserien efter två rundor, har långt ifrån gett upp. 

– Det är bara ett lag som har tagit sex poäng hittills så det finns väldigt mycket kvar att göra. Vi ska inte ge oss, försäkrade forwarden Sebastian Hansson i Piteå-Tidningen.

Glädjande för Piteå: rutinerade backen Markus Magnusson, 27, är redo för comeback efter att ha varit borta i fem månader på grund av en besvärlig axelskada.

Men nu är backen, som gjorde elva poäng på elva matcher innan skadan, spelklar igen.

– Jag har tränat på för fullt sedan en dryg månad tillbaka, men fick inte klartecken förrän förra måndagen. Rent medicinskt skulle jag ha minst 90 procents styrka tillbaka innan fysion Wille Lundström ansåg att jag kunde vara med i matchspel, säger Markus Magnusson till Piteå-Tidningen.

LÄS MER: Målvakten om otäcka olyckan: ”Det försvann 1,5 centimeter från vänstra pekfingret”

Markus Magnusson, Piteå. FOTO: OLIVER ÅSTRÖM

* Väsby-Nybro

Nybro – såklart stärkta av den tunga derbysegern i lördags – är i kväll på plats i norra Stockholm för match mot Väsby.

Där ställs de mot Dick Axelsson, 35, förre storstjärnan och hockeyprofilen som lockades över från Brödernas och nu ska försöka hjälpa Väsby till HockeyAllsvenskan.

Hur ska han stoppas? 

Simon Ericsson, 23, Nybros powerforward och hårding som i fjol blev tvåa i hela Hockeyettans utvisningsliga med 105 minuter på botbänken, verkar inte direkt skrämd inför uppgiften.

– Jag har inte sett ”Dicken” (Dick Axelsson) alls nu faktiskt. Han lägger av, börjar igen och lägger av. Jag vet inte vilken form han är i. Men jag vet att det är en ganska hög nivå vi spelar på i Hockeyettan. Men det är klart att jag får hålla ett öga på honom. Vi får ligga på honom och reta upp honom lite, säger han till tidningen Barometern.

* Barometern: Blir det din uppgift?

– Jag kommer nog försöka i alla fall. Men det är nog några fler i laget som är sugna på det.

Dick Axelsson har gjort fem poäng på fem matcher i slutspelet.

Truppnytt? Pontus Karlsson saknas alltjämnt i Nybro och ett litet, litet  frågetecken för Nikolai Skladnichenko som stod över måndagens träning.

Väsby får tillbaka forwarden Erik Aterius, som varit avstängd i två matcher.

Väsby föll senast mot Troja-Ljungby, men nya backen Wilmer Lindblad vill bara blicka framåt. 

– Vi har en bra känsla i laget och vet vad vi ska göra för att vinna matcher. Så jag tror bara det är att fortsätta och göra rätt saker så kommer det att bli bra, säger han till klubbens hemsida.

Simon Ericsson, Nybro. FOTO: LEIF HELLERIN

KVALSERIEN TISDAG 4 APRIL:

19.00: Hudiksvall-Kalmar – se matchen här!

19.00: Piteå-Troja-Ljungby – se matchen här!

19.00: Väsby-Nybro – se matchen här!

Aktuell tabell – klicka här!

Torsdag 6 april (19.00): Kalmar-Piteå, Nybro-Troja-Ljungby, Hudiksvall-Väsby

***

Problem med sändningen eller övriga frågor?

Mejla: [email protected]

KVALSERIEN TILL HOCKEYALLSVENSKAN – HELA SPELSCHEMAT HÄR!

Sex lag deltar, tio matcher och serieettan går upp i HockeyAllsvenskan 23/24.

”De går upp i HockeyAllsvenskan” * Superenkät inför kvalserien – 50 spelare & ledare svarar * Det laget HOPPAS de går upp * Han blir MVP

* LÄS MER: Expressen sänder HELA slutspelet i Hockeyettan – länk till sändningarna här nedan!

Gameday 15 april – kvalserien omgång sju * Fyra lag inom två poäng * Senaste nytt & uppsnack här! * ”Det har aldrig varit hetare”

Gameday 10 april – omgång fem i kvalserien * Senaste nytt i lagen * Centern tillbaka * Ger upp säsongen * Hyllningen till Axelsson

Gameday 6 april – omgång fyra i kvalserien * Uppsnack inför matcherna * Forwarden saknas igen * ”Varje match är som en final” * Han är tillbaka

Gameday 4 april – omgång tre i kvalserien * Uppsnack & surr * Saknas – ska bli pappa * Så ska Nybro stoppa profilen

Gameday lördag 1 april – här är dagens matcher * Omgång två i kvalserien * Hett Smålandsderby

Gameday 23 mars – semifinal 4:5 * Fyra nya matcher i kväll * ”Nu tar vi en till” * Senaste surret * Natthjälten: ”Mål man drömmer om”

Rond 5 – vilket lag blir sist in i semifinalspelet? * ”Kul med det grisiga och att irritera folk” * Se Boden-Borås här! * ”Det kommer att bli ett krig”

LIVE-TV 12.00 torsdag 16 mars – vem tar vem? * Valen till semifinalerna – så här rankas lagen * Turordningen * Se sändningen här!

Gameday 12 mars – här är dagens fyra kvartar * De kan avgöra i kväll * Se matcherna på Hockeyettan Play och Expressen

Resultat 3 mars – så gick det i returerna i play in * Borås klart för kvartsfinal * Vallentuna lever – kvitterade i Kalix

Gameday 3 mars – två heta returer i play in * Kalix & Borås kan säkra plats i kvartsfinalen * Uppmaningen: ”Alla till arenan”

Gameday 1 mars – här är kvällens tio matcher * Nu SKA det avgöras * Dramatik kring ALLA strecken