Veckans Lag i Hockeyettan – här är expertens val vecka 13 * Kommentarer om alla spelare * ”Kvalseriens tveklöst hetaste forward”

Bara sex lag kvar i matchspel nu, men vi trummar såklart ändå vidare med Veckans Lag i Hockeyettan.

Vilka spelare kom med från förra veckans två omgångar i kvalserien? 

Här är experten Mikael Mjörnbergs val vecka 13.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Vi är framme vid upploppet i Hockeyettan.

Kvalserien, som startade förra veckan med matcher både torsdag och lördag.

Vilka sex spelare från dom matcherna fastnade Hockeyettan-experten Mikael Mjörnberg lite extra för?

Här är Veckans Lag vecka nummer 13 i Hockeyettan – med motiveringar om samtliga uttagna spelare.

MÅLVAKT:

* Isak Johansson, Hudiksvall

Har Hudiksvall målvaktsspelet för att kunna nå Hockeyallsvenskan var frågan inför att kvalserien skulle dra igång. Svaret på den är så här långt otvetydigt ja. Isak Johansson har gjort två oerhört inspirerade matcher och är en av flera anledningar till att Hudiksvall fått en smakstart med två raka segrar i kvalet. I den svåra premiären hemma mot Nybro släppte han knappt några returer och fick fast i stort sett alla puckar. Insatsen borta mot Piteå var minst lika inspirerad. 94,12% i räddningsprocent över de två matcherna är en tydlig signal om att keepern håller.

BACKAR:

* Carl Ernstig, Troja-Ljungby

Det är när det gäller som mest rutinen ska komma som mest väl till pass och Ernstig som spelade i Hockeyallsvenskan med Troja så sent som ifjol tycks ha växlat upp. Han är trygg och stabil och var en av isens främsta aktörer när Väsby besegrades under helgen. 26-åringen klev fram i det fysiska spelet och visade att ”här är det stängt” och var så gott som felfri matchen igenom. En klok back vars erfarenhet helt uppenbart blir viktig nu när Troja siktar tillbaka mot allsvenskan. Hyllades med all rätt efter 4-2-segern över Väsby.

* Calle Wäng, Troja-Ljungby

Kvalseriens snabbaste back? Ja, man började ju fundera när den Södertälje-fostrade backen norpade åt sig pucken i egen zon och skrinnade som första klassens virtuos över hela isen, kom fri och tråcklade in 2–0-pucken hemma mot Väsby. I boxplay! Det var ett sådant där mål som satte tonen för hela matchen och en highlight det går att avnjuta om och om igen. Det har talats ganska lite om backen med den stora räckvidden under säsongens gång, men i kvalserien har han onekligen presenterat sig.

FORWARDS:

* Jesper Wiberg, Hudiksvall

Den primära uppgiften 25-åringen har i Hudiksvall är att göra mål. Det är hans spetskompetens och det är vad han ägnat de fyra senaste säsongerna åt att göra. Men uppenbarligen har han sparat det allra bästa till slutet för Wiberg har inlett kvalserien som ett monster i sitt gebit. Fyra mål har det blivit på två matcher och han har sett till att finnas på exakt rätt plats vid exakt rätt tillfälle och avslutat på ett pardonlöst vis. Han visade vägen hemma mot Nybro i premiären och ett av målen han fick in uppe i Piteå kom efter ett tekniskt nummer i den högre skolan. Vi snackar om kvalseriens tveklöst hetaste forward.

LÄS MER: Berättar själv om supermålet: ”Testade att gå…”

* Filip Rydström, Väsby

Truppen dignar av namn och spelare med stjärnstatus samtidigt som Rydström snarast är värvad till Väsby för att bidra med energi och hårt arbete. Ändå är det 26-åringen som gått i bräschen så här långt i kvalserien. Hemma mot Piteå fick han förvisso hjälp av ett ganska släpphänt försvar när han visade vägen med sitt 1-0-mål, men det gäller ändå att vara där och ta tillvara på chansen. Precis som när han styrde sitt lag in i matchen borta mot Troja. Två mål har det alltså blivit på de två första matcherna för anfallaren som bara mäktade med fem kassar på hela seriespelet och att han så här långt toppar Väsbys interna poängliga är att betrakta som en skräll.

* Carl-Henrik Edwardsson, Nybro

När Västerviks säsong tog slut kunde den dubbelregistrerade ynglingen återvända som en kvalseriejoker hos Nybro och så här långt har han gjort det oerhört bra. Målet han gjorde borta mot Hudiksvall kom förvisso mest med hjälp av en hemmaskridskos försorg, men Edwardsson har spelat som om han var lika rutinerad som övriga laget. Han använder sin fysik på ett imponerande sätt och uppträder inte alls som att han bara är 19 år fyllda. Han lirar med en härlig pondus och är en av dem som verkligen står ut i Nybro.

Carl-Henrik Edwardsson. FOTO: HAMPUS GLIVING 

LÄS MER: Veckans Lag vecka 39 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 40 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 41 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 42 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 43 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 44 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 45 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 46 – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 47  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 48  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 49  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 52  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 1  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 2  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 3  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 4  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 5  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 6  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 7  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 8  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 9  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 10  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 11  – KLICKA HÄR!

LÄS MER: Veckans Lag vecka 12  – KLICKA HÄR!

”De går upp i HockeyAllsvenskan” * Superenkät inför kvalserien – 50 spelare & ledare svarar * Det laget HOPPAS de går upp * Han blir MVP

 

* LÄS MER: Expressen sänder HELA slutspelet i Hockeyettan – länk till sändningarna här nedan!