Tyresö/Hanviken Hockey tar fjärde raka segern

Tyresö/Hanviken klättrade ikväll upp till en tredje plats i en östra serien efter en ny seger, borta mot Hammarby Hockey. Slutsiffrorna skrevs till 2-0 för THH efter periodsiffrorna 0-0, 0-1, 0-1 och det innebär att nykomlingen fortsatt är obesegrade efter fyra omgångar, som laget spelat.

Efter 0-0 i den första perioden, men med övertag spelmässigt från Hammarby och flera fina lägen att göra 1-0, så tog Tyresö/Hanviken ledningen i slutet av andra perioden genom Carl Olsson på passning av Charlie Ahlberg och William Garpenlöv. I den tredje perioden fortsatte det att vara en jämn tillställning, och matchen avgjordes inte förrän Hammarby plockat ut sin målvakt. Då klev Tyresö/Hanvikens specielle målskytt Charlie Ahlberg fram och sköt sitt femte mål för säsongen, och dessutom mål i fjärde matchen på rad.

Vi noterar att Marcus Due-Boje startat säsongen helt fantastiskt bra, tillsammans med hela Tyresö/Hanviken och deras försvarsspel. TVÅ insläppta mål på fyra omgångar är verkligen starka papper, och ANDRA nollan i serien ger en oerhört fin räddningsprocent på 98,56%.

Till helgen väntar tidig seriefinal mot likaledes obesegrade storfavoriterna Huddinge Hockey. Där om någonstans kommer vi få en bra värdemätare om Tyresö/Hanvikens styrka, men vi konstaterar att nykomlingen gör avtryck, på ett väldigt positivt sätt.

Hammarby får vänta på en ny chans till helgen för att plocka deras första trepoängare.