Marcus Due-Boje har precis startat resan med Tyresö/Hanviken

Två insläppta mål på fyra matcher. Ett GAA som ligger på goda 0,50 mål/match och en räddningsprocent på fantastiska 98,56%. Det är verkligen siffror som sticker ut för Tyresö/Hanvikens målvakt Marcus Due-Boje i inledningen av säsongen. – Vi har precis startat resan, och vi är långt ifrån klara, säger målvakten.

Nykomlingen i den Östra serien är det kanske inte så många som har koll på sen tidigare, och det är inte så konstigt kanske då Tyresö/Hanviken är debutanter på den här nivån i Hockeysverige. Vad är det som kännetecknar de här laget som efter fyra matcher är obesegrade och nu i helgen drabbar samman i en seriefinal med självaste storfavoriten Huddinge?

– Det är gemenskapen som är drivande, en klubb på uppgång där det finns framtidsutsikter. Ambitiös förening som har en positiv anda säger succémålvakten Marcus Due-Boje.

– Det finns fortfarande mycket att lära, men vi är ödmjuka till uppgiften och så länge klubben jobbar ambitiöst och framåt så kommer också spelare att vilja komma hit och spela fortsätter Marcus.

Han har spelat i Djurgårdens organisation bl.a under juniortiden, för att sen ta ett år i North American Hockey League, innan han vände hemåt och dåvarande division 1, nuvarande Hockeyettan. Där har klubbarna varit i tur och ordning Enköping, Troja/Ljungby och Huddinge, som han i slutet på förra säsongen blev utlånad från, till just Tyresö/Hanviken.

– Eftersom gruppen redan i fjol var så sammansvetsade, och stommen fortfarande finns kvar, så var det lätt att anpassa sig och komma in i lagets sätt att spela. Gemenskapen och att det är högt i tak gör att gruppen känns otroligt bra, det är en stor del av vår framgång, säger Marcus.

Finns det något mer som ligger bakom succéstarten?

– Att vi ska kriga i 60 min, en match avgörs oftast i sista perioden. Då ska vi vara som bäst. Något som vi kan stryka under efter att Tyresö/Hanviken vunnit 3e perioderna med 1-0 mot Wings respektive Hammarby, samt gjort 3-0 på Sollentuna och hela 4-0 på Väsby i premiären.

Nu möter ni Huddinge, den stora förhandsfavoriten, och din förra klubb, på söndag, i en tidig seriefinal. Hur står sig Huddinge i år? – De känns minst lika bra som förra året, de kanske har fått in mer skicklighet nu men spelade redan förra säsongen för varandra och körde hårt, tycker Marcus Due-Boje.

Hur bra är Tyresö/Hanviken? – Vi är ett starkt lag, det kändes redan på försäsongen. Sen fick vi in både spets och bredd när några Haningespelare anslöt innan seriestarten. Det blir en värdemätare för oss mot Huddinge, och kul att se var vi står, men oavsett resultat på söndag så tror jag vi kommer bli bättre av den matchen, säger Marcus.

– För egen del känns det oförskämt bra, man har inte samma press här i ett lag som är nykomling, jämfört med några av de tidigare klubbar jag spelat för. Det kan vara en fördel, och har gett ett lugn som i sin tur genererar ett gott självförtroende, tycker Marcus.

På söndag 16:00 får vi se när Tyresö/Hanviken tar emot Huddinge Hockey i Tyresö Ishall

Övriga matcher i helgen är

Fredag 19:00
Visby/Roma-Nyköping Gripen
Söndag 15:30
Väsby-Wings HC
Söndag 16:00
Valbo-Sollentuna
Tyresö/Hanviken-Huddinge
Nacka-Hammarby
Hudiksvall-Vallentuna

//Stefan Österberg