Veckans lag i Norra #7

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Michal Zajkowski, Örnsköldsvik (2)

Med 63 räddningar och bara ett insläppt mål under helgens matcher mot Piteå och Lejon var Zajkowski den stora anledningen till att Örnsköldsvik tog sex poäng av sex möjliga. Den meriterade veteranen har på senare tid börjat leverera precis det matchvinnande målvaktsspel som Örnsköldsvik behöver av honom.

 

Backar:

Nicklas Nordenberg, Örnsköldsvik

Trots full pott i helgen gjorde Örnsköldsvik endast tre mål på de två matcherna man spelade. Än mer anmärkningsvärt var att samtliga tre mål kom i powerplay. Nordenberg gjorde själv det matchavgörande 2-1-målet i lördagens match mot Piteå och assisterade till ytterligare ett i samma match. Han var sedan på isen i matchens enda mål mot SK Lejon under söndagen och bidrog med stabilt försvarsspel hela helgen.

 

Tommy Wargh, Boden (2)

Två mål mot Teg följdes upp av två assist mot Vännäs. Wargh visade i helgen upp ett gediget spel över samtliga delar av isen och i alla tänkbara spelformer. Är ovärderlig för sitt Boden.

 

Forwards:

Sebastian Magnusson, Örnsköldsvik (2)

Magnusson var inblandad i samtliga tre Örnsköldsviksmål under helgens matcher och är en nyckelspelare i framförallt powerplay. Har en fin kemi med Anton Byström och visar gång på gång sin klass i det offensiva spelet.

 

Samuli Kivimäki, Asplöven

Kivimäki plockades in till Asplöven för att producera poäng och hjälpa laget att vinna. Det tog knappt en halv period innan första målet kom i mötet med Östersund och under söndagens match mot Sollefteå stod Kivimäki för hela fyra poäng. En imponerande helg för nyförvärvet som kommer bli otroligt nyttig för Allettanjagande Asplöven.

 

Johan Ceder, Asplöven

Ceder centrar en nykomponerad kedja med ovan nämnda Kivimäki och hela ligans poängkung Jarkko Hattunen. Trion visade fin kemi och låg i stort sett bakom allt som Asplöven presterade i offensiv väg i helgen. För Ceders del följdes en assist mot Östersund upp av två mål och tre assist mot Sollefteå. Här kan Asplöven ha hittat en kedja som har potential att vara en av hela ligans bästa.

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Norra #1

Veckans lag i Norra #2

Veckans lag i Norra #3

Veckans lag i Norra #4

Veckans lag i Norra #5

Veckans lag i Norra #6

 

 

//Marcus Malmsten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *