Veckans lag i AllEttan Norra #6

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Tim Juel, Östersund (2)

Juel har fortsatt på den inslagna vägen från förra veckan och har varit en stor del i Östersunds fina form. Den gånga veckan stod Juel samtliga tre Östersundsmatcher och stod för tre fina insatser. Totalt endast sex insläppta mål och nästan 100 räddade skott gör att Juel för andra veckan i rad tar plats i Veckans lag.

 

Backar:

Rasmus Rundgren, Borlänge

Borlänge har haft en alldeles lysande vecka där man vunnit stort mot Piteå och Lindlöven. Bland forwards har produktionen varit väl utspridd och många spelare har levererat men på backsidan har Rundgren varit den klart starkast lysande stjärnan. Rundgren följde upp sitt mål och dubbla assist mot Piteå med assist och stabilt försvarsspel mot Lindlöven och visar fina kvalitéer i samtliga delar av spelet.

 

Oskar Brändström, Östersund

Brändström har i veckan levererat ett stabilt spel i Östersunds samtliga tre matcher, där höjdpunkten var det matchvinnande 1-2-målet i det svåra bortamötet med Västerås. Efter ytterligare en assist mot Lindlöven kan Brändström se tillbaka på en vecka med både offensiv produktion och försvarsspel av hög klass.

 

Forwards:

Max Lalander, Lindlöven

Lindlöven har haft en intensiv vecka där tre hemmamatcher resulterade i två vinster, mycket tack vara att Lalander klivit fram och varit tungan på vågen. I mötet med Skövde hade Lalander legat bakom två av målen under ordinarie tid innan han själv satte den avgörande straffen i straffläggningen. Efter en mindre bra prestation mot Borlänge studsade Lalander tillbaka fint när han gjorde två mål i Lindlövens 4-2-vinst mot Östersund.

 

André Astley Rydberg, Lindlöven

Om Lalander haft en produktiv vecka kan man minst sagt säga detsamma om kollegan och radarpartnern Asltley Rydberg, som centrar den framgångsrika Lindlövenkedjan där duon spelar ihop. Två mål och en assist mot Skövde och två assist mot Östersund visar att Asltley Rydberg håller riktigt hög klass och tillsammans med Lalander har dom varit veckans allra hetaste spelare.

 

Joakim Högberg, Piteå (2)

Efter Piteås bottennapp mot Borlänge ställdes en del frågor kring hur laget skulle reagera på inte varit den segermaskin man annars brukar vara. En som åtminstone tagit den senaste tidens poängtapp på rätt sätt är Joakim Högberg, som stod för en storstilad insats i mötet med Kalix. Med underläge 0-3 startade Högberg på egen hand vändningen med två mål och assisterade sedan till segermålet i övertid. Så agerar en spelare av allra högsta klass!

 

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från AllEttan Norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i AllEttan Norra #1

Veckans lag i AllEttan Norra #2

Veckans lag i AllEttan Norra #3

Veckans lag i AllEttan Norra #4

Veckans lag i AllEttan Norra #5

 

 

//Marcus Malmsten