Veckans Lag #6 – Allettan Södra

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått. Den här veckan med spelare från Visby/Roma, Vimmerby, Nybro Vikings och Huddinge.

Målvakt

Martijn Oosterwijk, Visby/Roma (1)

Vimmerby höll nollan två gånger om den gångna veckan, med två olika målvakter i buren. Först Johan Kallio, och sen Jonathan Stålberg, och det ska givetvis lyftas på hatten för den bedriften, men den här veckan går utmärkelsen till Visby/Romas ursprungliga reservmålvakt Martijn Oosterwijk, som plötsligt fått kliva fram från båsdörrsöppnandet, till att bidra med avgörande räddningar. Gotlänningarna har kommit igång, och slog först Valbo borta, stabil seger med 4-2 och 32 räddningar från Oosterwijk. Sen krossade man serieledarna Kristianstad hemma med 6-1 och 22 räddningar från Holländaren. Betänk att han endast fick stå 5 matcher från start i grundserien, men när förstamålvakten Sammy Gustavsson saknats, och ersättaren också försvunnit, fanns inte så mycket att välja på för Visby/Romas ledning än att lyfta fram reserven, som imponerat på sistone. Grattis till första inteckningen i Veckans Lag!

Backar

Josef Sjöblom, Visby/Roma (1)

På 12 matcher i grundserien blev det en assist för unge Sjöblom. Han har heller inte fått spela så mycket i Allettan, men fick chansen borta mot Valbo och bidrog där med säsongens två första mål. Det visade sig matchavgörande då Visby vann med 4-2, och det är också värt en plats i Veckans Lag för Josef Sjöblom.

Erik Näslund, Nybro Vikings (1)

Nybro vann två av tre matcher i veckan som gick, och då blev det lite fart i poängproduktionen hos flera spelare. På backsidan utmärkte sig Erik Näslund genom att spela fram till Nybros två första mål mot Hudiksvall och därefter assistera till ett mål i segern över Valbo. Näslund kliver in i Veckans Lag bland annat för detta, och det blir hans första gång efter jul.

Forwards

Markus Modigs, Vimmerby (2)

I segern över Väsby med 7-0 på bortaplan var Modigs isens gigant med 5 framspelningar. Det gör att han totalt sett över veckan landar på 0+5 och +6 i statistiken vilket ger Modigs den andra utmärkelsen i Veckans Lag under Allettan.

Fabian Ilestedt, Nybro Vikings (1)

Ilestedt har precis som Nybro haft det svårt att få det lossna till 100% i Allettan, men den här veckan dubblerade Fabian sin poängskörd genom att totalt stå för 2+2 poäng. I segermatcherna mot Hudiksvall 5-2 samt i matchen mot Valbo 4-1 stod Fabian Ilestedt för 1+1 i båda matcherna, och var en av de framstående spelarna.

Robin Sjörén, Huddinge (1)

Två matcher för Huddinge i veckan renderade i 5 poäng totalt och ny serieledare. I matchen mot Väsby assisterade Robin Sjörén till ett av målen, i matchen mot Kallinge-Ronneby stänkte han in två mål. Det var i stort sett två identiska mål i powerplay där Sjörén fick upplagt läge för direktskott och otagbart för målvakten Oscar Malm, vilket höll Huddinge kvar i matchen i och med att det var 3-3 kvittering, och senare 4-4 målet.

 

Tidigare Veckans Lag

Veckans Lag#5
Veckans Lag #4
Veckans Lag #3
Veckans Lag #2
Veckans Lag #1

 

//Stefan Österberg