Veckans lag i Hockeyettan Norra #6

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Gustav Griborn, Kalix

Wow, vilken bredd Kalix visar upp på målvaktssidan. Griborn stod veckans båda matcher mot Piteå och Lejon och släppte endast in tre mål på 57 skott, vilket ger honom en imponerande räddningsprocent på 95,0 på de fem matcher han spelat totalt.

 

Backar:

Linus Rosdahl, Kiruna AIF

Rosdahl har varit ett utropstecken på på sin backplats hos nykomlingen från Kiruna. I söndagens match mot Lejon fick han återigen visa prov på sin fina offensiv när han sköt två mål i segermatchen och seglade upp på en topp 3-placering i backarnas poängliga.

 

Matej Svetlik, Kalix

Slovaken som varit Kalix trogen de två senaste säsongerna har stått för en fin första halva av grundserien. Han har bäst plus/minusstatistik i Kalix och har stått får fina sex poäng på tio matcher. I veckans matcher stod Svetlik återigen för stabila insatser och bidrog med både poäng och stabil defensiv.

 

Forwards:

Jacob Hansson, Kiruna AIF (2)

Hansson fortsätter att ösa in poäng för AIF och helgens match mot Lejon var inget undantag. Efter ett mål och fyra (!) assist från Hanssons klubba leder han nu hela seriens målliga och ligger tvåa i poängligan.

 

Simon Holmqvist, SK Lejon (2)

Lejon har fortsatt förtvivlat svårt att göra mål och man har hittills bara hittat nätet 13 gånger. Holmqvist fortsätter att dra ett tungt lass bland Skellefteålagets anfallare och ligger i stort sett bakom det mesta i offensiv väg. I helgens 7-4-förlust mot Kiruna AIF var Holmqvist återigen i händelsernas centrum med ett mål och två assist.

 

Linus Wernersson-Libäck, Östersund

Östersund fortsätter att ta sina poäng utan att det riktigt lossnar för de namnkunniga seriefavoriterna. Linus Wernersson-Libäck har dock levererat från i stort sett första nedsläpp och ligger på fjärde plats i seriens poängliga med fina 14 poäng på nio matcher. Under helgens roadtrip blev det fyra nya poäng för LWL som fortsätter att vara en viktig offensiv kugge i Östersund.

 

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan Norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Hockeyettan Norra #1

Veckans lag i Hockeyettan Norra #2

Veckans lag i Hockeyettan Norra #3

Veckans lag i Hockeyettan Norra #4

Veckans lag i Hockeyettan Norra #5

 

 

//Marcus Malmsten