Veckans lag i HockeyEttan Östra #7

Denna vecka spelade de flesta lagen endast en match, några få klubbar hann med två matcher. ”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

Målvakt:

Pontus Eltonius, Huddinge
Superelits bäste målvakt från i fjol har blivit en av Hockeyettans bästa målvakter. 20-årige Eltonius har stått hälften av Huddinges matcher denna säsong och har en räddningsprocent på 94,4% vilket är näst bäst i serien efter Hudiksvalls rutinerade Magnus Åkerlund. Eltonius räddade i veckan 31 av 33 skott i matchen mot Segeltorp vilket ger honom en plats i veckans lag.

Backar:

Vladimir Lukakic, Väsby
Väsbys 25-årige slovak Vladimir Lukakic värvades i somras från polska ligan. På sina första elva matcher har han gjort elva poäng. Fyra av dessa kom i matchen mot Hammarby där Vladimir gjorde tre mål och en assist.

Andreas Klint, Trångsund
Efter 1,5 säsongs skadefrånvaro så gjorde 20-årige Andreas Klint comeback i Trångsund i division 2 efter jul förra säsongen. På åtta matcher blev det fem assists och i kvalet till Hockeyettan levererade Klint ett mål och två assists på sex matcher. Väl i ettan har Andreas Klint inlett säsongen på ett mycket bra sätt såväl defensivt som offensivt. Under bidrog han med en assist och ett starkt defensivt spel i när Trånkan besegrade Vallentuna.

Forwards:
Christian Holmblad, Väsby
Väsbys 27-årige forward Christian Holmblad är åter med i veckans lag. I matchen mot Hammarby levererade Holmblad ett mål och fyra assists och klev därmed upp i ledningen i Väsbys interna poängliga.

Mikael Adamsson, Visby
Visbys lagkapten Micke Adamsson är en spelare som är med i snacket kring veckans lag nästa varje vecka. Med sina 13 fullträffar är han just nu hela ettans målkung. I den totala poängligan återfinns 30-åringen på en tredjeplats. I veckan bidrog Micke starkt till att Visby tog poäng av seriesuveränen Hudiksvall med sina tre poäng.

Oscar Skiöld, Hammarby
22-årige Oscar Skiöld är troligen Hammarbys bästa värvning inför säsongen. Ifjol spelade han inga matcher men tillhörde collegelaget Univ. of Wisconsin. På sina första elva matcher i Hammarby har han gjort fem mål och sex assists och leder lagets interna poängliga.  Två av dessa poäng kom under veckan.

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan Östra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Hockeyettan Östra #1

Veckans lag i Hockeyettan Östra #2

Veckans lag i Hockeyettan Östra #3

Veckans lag i Hockeyettan Östra #4

Veckans lag i Hockeyettan Östra #5

Veckans lag i Hockeyettan Östra #6

 

/Mats Tjernström