Marklund missar ”prestigemötet”

När HHC går till spel mot Huddinge på söndag blir det utan #20 Henrik Marklund (bilden), som istället går en match med tiden för att bli spelklar till AllEttan.

Henrik Marklund – som saknades även i matchen mot Hanviken – har ådragit sig en spricka i handen och kommer inte att spela i de två avslutande grundseriematcherna. Läkarprognosen är i alla fall positiv när det gäller för Henrik att hinna bli spelklar till AllEttan, men det handlar ändå om minst två veckors frånvaro innan han kan greppa klubban igen.

Matchen mot Huddinge räknades länge som en potential seriefinal mellan HHC och Huddinge, men blir nu istället ett rent ”prestigemöte” och förstås en möjlighet för HHC att behålla förlustnollan. Och för Huddinge lär det knappast saknas ”tändvätska” inför den här matchen.

Den här säsongen får HHC och Huddinge gå skilda vägar mot ett eventuellt play off eftersom lagen nu kommer att hamna i varsin grupp i AllEttan.

För första gången kommer nu fördelningen till de båda AllEttan-serierna att göras ”geografiskt” – som det heter i hockeyförbundets tävlingsbestämmelser. Nu anges det visserligen inte vad ordet ”geografiskt” innebär, men alla parter vi talat med är överens om att det måste betyda en skiljelinje tvärs över Sverige. Och med tanke på hur det ser ut i de två tabellerna (östra och västra) som påverkar fördelningen så hamnar nu Huddinge i södra AllEttan.

Allt talar nämligen för att det blir tre nordligare lag än Huddinge från östra gruppen och minst två nordligare lag än Huddinge från den västra som går vidare till AllEttan.

I östra HockeyEttan är det bara Vallentuna som rent teoretiskt skulle kunna peta bort Väsby, Visby eller Enköping och eftersom Vallentuna är en förort norr om Stockholm och Huddinge är en söderförort så påverkar det inte fördelningen mellan norra och södra AllEttan.

I den västra serien är det också minst tre nordligare lag än Huddinge som går vidare även om det här fortfarande kan bli ganska stora förändringar i tabellen. Borlänge hamnar i norr medan förstås Tranås och Mariestad blir söderlag. Sedan står kampen om de två återstående platserna mellan Köping, Arboga, Grums och Malung och det innebär att Huddinge definitivt hamnar på den södra sidan. Liksom förstås också Visby gör – om det nu inte kommer in andra starka synpunkter som skulle kunna tolka ordet ”geografiskt” på något annat sätt…

Skribent: Lars Gösta Larsson