En poäng efter sen upphämtning

Hammarby gjorde en sen upphämtning och fick till slut en poäng hemma mot Vallentuna i onsdagens match – ett resultat som innebär att chansen till serieseger och playoffspel nu är borta.

Den första perioden var lite av ett ställningskrig, där Bajen kändes som det vassare laget och också gjorde det enda målet. Tre minuter före periodens slut satte Eric Winbergh 1-0, hans nionde mål i vårserien.

I den andra perioden gick det mesta emot Hammarby. Under periodens första halva gjorde Vallentuna tre mål, varav ett i numerärt underläge. I slutet av perioden ökade man också på till 1-4 i power play.

Bajen fick en drömstart i tredje perioden när Felix Johansson reducerade efter bara 36 sekunder. Det var fortsatt ganska jämnt spel och det kändes som att klockan tickade på väldigt snabbt. Med 5.30 kvar slog Winbergh till igen och avståndet var nere på ett mål.
En spännande avslutning var att vänta, och Hammarby fick till slut in en kvittering med dryga minuten kvar genom Nestor Plarsmo, som liksom Winbergh är uppe i tio gjorda mål i serien.

I förlängningen kunde Vallentuna utnyttja ett numerärt överläge och sätta 4-5 – extrapoängen alltså till bortalaget, och när vi räknar ihop tabellen efter kvällens matcher ser vi tyvärr att förstaplatsen nu är utom räckhåll för Hammarby. En mindre bra andra period och ett par onödiga utvisningar sänkte Hammarby i den här matchen, som spelmässigt var jämn.

Tre matcher återstår nu för Bajen; Hanviken borta på fredag, Trångsund hemma på söndag och Nyköping borta på onsdag.

/Victor Nyström
Arkivfoto: Henric Wauge