Säsongens hetaste hemmamatch

Alla de fyra grundseriesegrarna i HockeyEttan – Piteå, Hudiksvall, Borlänge och Vimmerby – tog sig efter lördagens matcher igenom ”flaskhalsen” i den första play off-ronden. Men högst tre av dem kommer att finnas kvar på resan mot det allsvenska kvalet även efter play off 2.

– Jag tror absolut att vi har en bra chans att ta oss till play off 3 den här gången, säger Jonas Lindström, lagkapten i HHC och en av HockeyEttans mest erfarna spelare med 467 matcher på den här nivån. Med undantag för säsongen 2009-10 (i Kristianstad) har han spelat i HHC sedan säsongen 2006-2007.

Efter en säsong med först 22 matcher i grundserien och 18 matcher i AllEttan går han och hans lagkompisar in i sin fjärde play off-match. Trött nu?

– Trött får man vara när sista matchen är spelad. Nu är det bara att köra på. Det ska bli kul att möta Piteå nu när vi för första gången den här säsongen får slå ur underläge. De valde oss och pressen borde ligga på dom, tycker Jonas Lindström.

– Men det kommer att bli lika jämnt nu som i de första play off-matcherna. Vi såg ju att många av favoritlagen hade jobbigt att ta sig vidare, konstaterar HHC-kaptenen.

HHC tränade på måndagen inför tisdagens första möte med Piteå och på isen fanns nu också #13 Simon Löf, som inte spelade hemmamatcherna efter att ha träffats i huvudet av en rensning i första matchen mot Köping. – Det tog nog lite värre än vad jag trodde. Jag kände av det i huvudet i flera dagar, men nu känns det okej igen och om jag inte känner något efter träningen, så är jag klar för spel mot Piteå, säger Simon. I tränarrummet hittar vi Johannes Westring som klistrad framför datorn. Det är förstås Piteås matcher han tittar på.

– Det finns inga hemligheter med det här. Alla kollar lite på sina motståndare för att se vissa mönster eller hur de agerar i power play och box play. Det är små pusselbitar som kan betyda mycket. Men i grunden handlar det ju ändå om att fokusera på det man själv ska göra, menar ”Wesslan” som har video-ansvaret i HHC.

– Man ser ju till exempel att Piteå har en mycket stark förstafemma. Kedjan i den uppställningen är förmodligen HockeyEttans bästa, vi ser ju att de håller allsvensk klass, säger den assisterande HHC-tränaren. – Men dom har säkert tittat på oss och vet lika mycket om oss, så det jämnar ut sig, konstaterar han.

Tisdagskvällens hemmamatch är av naturliga skäl den hetaste för säsongen i Glysishallen. I slutet av den tredje matchen mot Köping fick HHC stående ovationer från publiken. Ett rejält publikstöd och över 1000 åskådare ligger högt på HHC:s önskelista inför matchen mot Piteå. En seger skulle betyda både en och två matchbollar för HHC uppe i Piteå. Att istället vända en hemmaförlust genom två bortasegrar är däremot definitivt en högoddsare