Bra special teams avgjorde

Det var riktigt bra boxplay och powerplay från Bois sida som kom att fälla avgörande till Bois fördel. Hammarby gjorde nämligen inte ett enda mål (var inte ens nära) på sina fem powerplayförsök medan Bois gjorde två mål på sina fyra. Då Bois vann med 3-1 så förstår man att just special teams kom att avgöra matchen.

Bois lät sig invaggas i Hammarbys tempo den första perioden. Det var långsamt och lite omständigt och Hammarby hade inga större problem att hänga med. Det var faktiskt dom som avgick med ledningen efter den första perioden sedan Hammarby kommit i ett tre mot två-läge och Robin Kokkonen avslutat samtidigt som Nestor Plarsmo åkte in framför Sandberg i Boiskassen och skymde.  Boismålvakten såg ingenting och 0-1 var ett faktum. Det var inte så att Bois saknade chanser. Gustav Persson prickade stolpen och Oskar Norlöv var Sebastian Anderssonsk oklippt tånagel från att styra in pucken. Sebastian var riktigt bra i Hammarbymålet hela matchen. Hammarby hade ett powerplay i perioden men kom inte ens in i Boiszonen.

Till den andra perioden så höjde Bois tempot betydligt och då blev det jobbigare för Hammarby att hinna med. Hammarby drog på sig en utvisning och då tog det bara 19 sekunder innan kvitteringen kom. Ludvig Karlsson skottpassar för styrning. Jesper Lindéns styrning räddas dock av Sebastian Andersson och också returen innan Lukas Jidenius rakar in den andra returen. Bois parkerar mer eller mindre i Hammarbyzonen periodvis och Douglas Lögdahl prickar stolpen i helt öppet läge rakt framifrån. Bois ledningsmål kom dock till slut. Ludvig Karlsson hittar från en position bakom egen förlängd blålinje med ett långt och fint pass try out-spelaren Jimmy Hellström på offensiv blå och det blir ett två mot ett-läge med Gustav Persson. Jimmy avslutar dock själv och det gjorde han rätt i för även om Sebastian Andersson halvräddar så hittar ändå pucken in i mål. Bois har under perioden 3 stycken utvisningar men spelar återigen ett riktigt bra boxplay och Hammarby skapar ingenting, faktum är att Bois skapar mer, ett par riktigt bra lägen.

Bois får rätt tidigt i den tredje perioden chans till powerplay och då ringer det igen. Tobias Arvidsson skjuter ett dragskott mot kassen från blå, och såväl Filip Thörnqvist och Oskar Norlöv står i skottlinjen när Hammarbymålvakten vilket gör att han inte ser någonting och pucken singlar in till 3-1. Efter det spelas perioden effektivt av av Bois. Hammarby försöker men kommer egentligen inte till något bra läge. Bois å sin sida får ytterligare ett powerplay men det är deras sämsta för matchen, det kändes mest som att de ville spela av tiden.

Bois vinner till slut rättvist matchen med 3-1. En match utan så där glimrande spel men ändå en bekväm seger. Det var roligt att try out-spelaren Jimmy Hellström som också fick göra mål. Han kommer säkert att bli en tillgång!