Stark vändning i Tranås

Vimmerby Hockey fick en mardrömsstart på derbyt borta mot Tranås. Hemmalaget ledde med 3-0 redan efter ett par minuter.
Men sedan kom en mycket stark vändning på matchen. Jesper Bärgård tryckte in reduceringspucken till 3-1 strax innan första periodvilan.
I mittperioden tog Vimmerby Hockey över matchen helt och vann skottstatistiken med 17-3. Först kom 3-2 genom Oskar Carlsson i powerplay. Tranås stack emellan med 4-2 innan Linus Ljung sköt 4-3 innan mittperiodens slut.
I den tredje perioden fortsatte VH att trycka tillbaka Tranås. 4-4 kom sedan Edwin Johansson åkt sig fri från mittzon och lirkat in kvitteringen. Med knappa fem minuter kvar satte Roman Semjonovs 5-4 till VH och samme man avgjorde också matchen definitivt när han gjorde 6-4 i öppen Tranås-kasse i slutsekunderna.
Vimmerby Hockey tog därmed revansch för förlusten med 2-7 mot Kallinge i onsdags och gjorde en helgjuten laginsats.