Borlänge Hockey besegrade Köping i omstarten.

Efter 8 dagars uppehåll så var det dags igen för Borlänge Hockey att äntra scenen igen när omstarten av Hockeyettan Västra tjuvstartade på fredagskvällen då Köping HC gästade Borlänge ishall.

Och det var också hemmalaget som i sin hemmaborg återigen öppnade starkt och man visade tidigt att man vill fortsätta att vara obesegrade på hemmaplan under säsongen.

När matchens första utvisning kom från gästernas Emil Norstedt så hittade Philip Norberg Aspnäs målet med ett skott som skymde Elias Olofsson något i gästernas kasse.

17.26 in i perioden startade Borlänge ett fint anfall och backen Olle Strandell hittade en liten liten lucka invid närmsta stolpen, ökade på ledningen till 2-0 och fixade sitt första mål i BHF tröjan. Även en passningspoäng på unge Sebastian Thors som därmed fick göra sitt första poäng i seniorsammanhang.

Borlänge spelade med frejdig offensiv men slarvade enormt i passningsspelet vilket gjorde att Köping fick ett par lägen som man inte tog vara på. Detta rättade man dock till en aning i andras perioden och spelade säkrare men inte lika offensivt. Kanske var det p.g.a. den pangstart man fick i mellanakten då först Erik Johansson fixade 3-0 redan efter 27 sekunder och Ludwig Månegarm serverade av Robin Byström fram till 4-0 knappt 4 minuter in i perioden och BHF hade en betryggande ledning som stod sig perioden ut.

Köping fick direkt en reducering i slutakten när pigge Johan Eek satte 4-1 efter 39 sekunder.

Köping satte nu högre press och försökte få häng på BHF men Alexander Johansson var stabil.

När sedan Mikael Hansson ordnade 5-1 till BHF kändes hoppet över för Köping som under hela matchen försökte få BHF att tappa balansen genom att hamna i gruffsituationer de 2 sista perioderna.

Poängkungen Markus Persson såg länge ut att bli poänglös i matchen men så kom ett powerplay och i ett flygande anfall dundrade ”Pajen” in 6-1 efter fint samspel med Matej Galbavy.

I slutet tröstmålade Johan Eek med sitt andra mål för kvällen och ordnade slutresultatet 6-2.

skott totalt 33-27 (16-8, 10-8, 7-11)

utvisningar BHF 7×2 Köping 7×2

domare Calle Eriksson-Lilja

publik 315

Då detta var enda matchen i den västra serien ikväll och resten spelar lördag och söndag så finns inga andra resultat att redovisa.

De båda lagen spelar matchen igen på onsdag då Köping vänder hem och tar emot Nyköping. För Borlänge Hockey väntar ett tufft derby på bortaplan mot Malung.