Seger efter straffar mot Halmstad

Vimmerby Hockey dominerade stundtals spelet hemma mot Halmstad, skottstatistiken 43-16 i VH-favör vittnar om det. Efter en mållös första period, tog Halmstad ledningen i mittperioden. Bortalagets ledning stod sig perioden ut. VH tryckte på rejält i den tredje perioden, och drygt tolv minuter in i densamma kom också utdelningen. Oskar Carlsson gjorde sitt sjunde mål för säsongen när han sköt 1-1 i powerplay på Jakob Karlssons fina passning.
VH försökt sedan forcera in 2-1 under ordinarie tid. Halmstad och målvakten Jacob Crespin höll dock emot och tog matchen till förlängning. Även där hade VH flertalet fina chanser till ett avgörande, men Crespin höll tätt. Det blev straffar som avgjorde matchen.
Och här klev Roman Semjonovs fram och gjorde det avgörande målet. Även Christoffer Rasch nätade på straff, medan Tomas Rydén höll tätt och VH tog två viktiga poäng.