Dråplig förlust släckte hoppet om playoff

Sjukstuga i truppen var inte det vi behövde inför avslutningen av serien. Med alla skadade spelare saknades inte mindre än 9 stycken killar till måstematchen mot Köping i Smehallen.
Hela vår normalt vassa kedja med Cederberg, Staforelli och Pettersson insjuknade lagom till match och det märktes också ju mer matchen led. Vi öppnade dock starkt och tog en tidig ledning genom Lindberg som snyggt överlistade deras målvakt med ett välriktat skott. Köping kvitterar omgående innan vi gör både 2-1 och 3-1 på kort tid genom Larsson och Sollén men tyvärr går luften ur oss och gästerna reducerar och kvitterar innan första perioden är över. Andra och tredje akterna är inte något som det kommer skrivas om i historieböckerna men Köping var det något hetare laget och och stod rättvist som segrare med 4-5 när gonggongen ljöd. Vår sista “kasse” gjordes av Ollila.

Nu finns endast en mikroskopisk chans att nå playoff då Nyköping krossade Surahammar på bortais och betryggar därmed serieledningen och därmed är hela 7 pinnar före oss med endast tre matcher kvar på schemat. Men så länge chansen finns ger vi inte upp utan ser nu fram mot fredagens fight mot Kumla på bortais och då hoppas vi få tillbaka ett par av sjuklingarna. Redan på söndag har vi seriens sista hemmamatch då Forshaga kommer på besök, se till att komma till hallen och hylla grabbarna till en väl genomförd serie som uppfyllde alla våra högt ställda förväntningar.