Nytt bottennapp av Hudik Hockey

När man sökte sig ner i Glysishallens innandömen efter mötet i ATG Hockeyettan östra mellan Hudik Hockey och Hanviken var det lätt att förstå vilket lag som vunnit. Det var i stort sett knäpptyst i hemmalagets omklädningsrum, medan det växlade mellan applåder, jubel och hurrarop från Hanvikens dito.

Fotograf: Roger M Persson

– Det var energilöst från vår sida, sa tränaren Per Ljusteräng efter 1–4 (0–1, 1–2, 0–1).

Det här var ju matchen där HHC jagade ”dubbelrevansch”. Man skulle dels ha revansch för den bleka insatsen i fredags då det blev 0–3 mot Huddinge, och dels skulle man ha revansch för förlusten i seriepremiären mot Hanviken (2–3).

– Det var ju tanken, men då måste man ha mer vilja och energi än vad visade. Vi sa i första pausen att vi har mer energi på våra träningar än vad vi har i matcherna, sa Ljusteräng.

– Vi hade en period på fyra bra matcher innan det långa uppehållet och sedan kommer vi till spel där vi är helt under isen. Vi kan ju inte skylla på att vi är unga hela tiden heller, för alla blir ju en dag äldre för varje dag.

I fredags blev det en klar förlust mot Huddinge, men att förlora mot serieledarna är egentligen i skam. Men att förlora utan bjuda upp till kamp var något som tränarduon Per Ljusteräng och Magnus Nilsson inte ville att det skulle upprepas i söndagens möte med Hanviken.

Men det fanns absolut ingen ljusning i HHC:s spel på söndagen heller.

– Jag vet inte, vi kanske tror att vi är bättre än vad vi är. Jag gillar inte att säga att vi är dåliga, då är det bättre att ha förlorat där motståndarna är bättre.

– Men nu blir vi ”lurade” och sätter oss i lägen som vi inte kan ta oss ur. Nu får vi sova på det här och sedan komma tillbaka.

Det gäller att hela tiden göra ”hockeyjobbet” och framför allt att göra det tillsammans, sa Ljusteräng.

Hanviken tog ledningen i power play i den första perioden då Johannes Sandberg hittade en minimal lucka bakom #53 Oliver Tornerefelt. Sedan trodde man att HHC skulle kunna komma tillbaka, speciellt som #29 Jesper Wiberg kvitterade till 1–1 endast 24 sekunder in i andra perioden.

Men det blev ingen vändning av matchen. Med både #7 Algot Landin och #42 Hugo Enock på utvisningsbänken kunde Dennis Nordström ge Hanviken ledningen på nytt i spel fem mot tre. I hemmalägret var man rejält irriterade på Enocks utvisning, en utvisning som domaren Christian Hald tog sedan Enock drivit upp pucken in i Hanvikens zon. Där försökte han täcka pucken mot sargen, en sak som Hald inte tyckte var okej utan han tog en tvåminutare för ”delaying the game”.

Det blev också 1–3 innan perioden var över. Ett hopslag i mittzon gjorde att Hanviken kom två mot en och lagkaptenen Felix Lijlegren klippte in sitt tionde mål för säsongen.

Rejält motlut för HHC inför slutperioden. Där försökte visserligen hemmalaget att komma närmare i målprotokollet men gästernas målvakt Viktor Lundahl ville annat. Han spikade igen sitt mål och i stället kunde Tim Andersson fastställa slutsiffrorna till 1–4 med ett mål i tom kasse.

– Nu måste vi hitta en väg ur det här, men vi har inte så många spelare att laborera med och det är klart att man är bekymrad när man spelar dåligt, sa Ljusteräng.

Hudik Hockey är inne i en tuff matchperiod just nu. På onsdag har man Segeltorp borta, sedan Sollentuna hemma på fredag och så ny bortamatch på söndag, då mot Hammarby. En titt i tabellen visar att man då möter de tre bottenlagen och på papperet ska det ge tre segrar och nio poäng.

Men för att det ska ske även i verkligheten måste spelarna ta sig i kragen och verkligen göra ett rejält ”hockeyjobb” tillsammans…

Skribent: Christer Stridh.