Speedkulan väljer att förlänga kontraktet

2021 startade tungt på isen.

Men börjar desto roligare i kontraktspärmen.

Felix Fjällkeborn väljer att förlänga sitt kontrakt även över nästa säsong.

– Jag är trygg med min ishockey här och jag är trygg i föreningen, säger speedkulan.

 

Det här är nog en förlängning som får KIF-fansen att jubla lite extra högt.

Felix Fjällkeborn har gjort ett riktigt fint intryck på isen under din debutsäsong i KIF-tröjan.

Energi och fart! Och sex mål och elva assist på 21 matcher har det blivit från Stockholmskillens sida.

Fler poäng och fler matcher kommer det bli – även efter den här säsongen.

Väsby, Huddinge, Malung och nu Kiruna. Den 25-årige forwarden har flyttat runt en hel del under de senaste åren. Det är inte optimala förutsättningar för en framgångsrik hockeykarriär och det är också en av anledningarna till att Felix Fjällkeborn väljer att redan nu bestämma sig för att fortsätta i Kiruna.

– Jag har hoppat runt till nya lag varje år och väntat till slutet av sommaren innan jag har bestämt mig. Nu fick jag den här chansen att förlänga och det känns kul att göra det. Jag trivs bra i Kiruna som helhet och verkligen bra med hockeybiten, säger han.

Vad är det som är bra?
– Laget är öppet, coacherna och materialarna är bra. Det går liksom inte att säga något negativt alls om Kiruna IF. Just materialarna gör ett stort jobb som kanske inte syns så mycket. Det är så proffsigt. Och ju mer proffsigt saker och ting sköts desto mer utvecklas man som spelare.

Det låter som en hyllning till våra matrisar.

– Ja, jag hyllar gärna dem. Det är en trygghet att ha Conny, Kent och Micke där. Man behöver aldrig skämmas för att fråga om man behöver något. De gör ett viktigt jobb. Funkar det de gör så funkar allt annat också, säger Felix Fjällkeborn.

Hur känns det att ha förlängt så här tidigt?

– Visst kommer andra klubbar att visa intresse man jag känner att magkänslan känns bra och det är den jag går på. Vi är ett härligt lag. Jag vet vad jag får här hockeymässigt och jag kan staden. Jag känner att jag kan utvecklas här och jag känner att jag har utvecklats under den här säsongen, säger Felix Fjällkeborn.

Sportchefen Henrik Törmä har därmed lagt en imponerande pusselbit till nästa års lagbygge.

Han säger så här om det:

– Det känns riktigt bra att Felix förlänger. Han är en spelare som både på och utanför isen bidrar med en positiv energi. Han är en ruskigt fin skridskoåkare med en hög mjölksyratålighet som bidrar i alla spelformer och över hela banan, säger Henrik Törmä.

 

Mattias Heikki