Vallentuna vann seriefinalen

Trots en stark tredjeperiod lyckades man inte komma ända ikapp och Vallentuna vann till slut med 4-6.

Hemmalaget inledde med den hetaste målchansen innan den första minuten var spelad när Viktor Ehn kom på ett halvt friläge men han fick inte in pucken. Det var istället Vallentuna som skulle spräcka målnollan först. Efter 1.37 tog man ledningen när Carl Wassenius tog sig in framför mål på egen hand med ett nära avslut. När Gabriel Deutsch störtade mot mål blev han upphakad och fick med sig en utvisning men inga mål föll i det numerära överläget. Strömsbro fick chansen i ytterligare ett powerplay i slutminuterna men inte heller där blev det något mål.

Vallentuna skulle öka på sin ledning till 0-2 och 0-3 i inledningen av den andra perioden. Därefter valde Strömsbro att ta en timeout för att samla ihop laget. När hemmalaget sedan drabbades av en utvisning var det Jesper Hedenström som istället tog hand om pucken och förde den in offensiv zon och kunde snyggt skicka in reduceringen till 1-3 bakom en stundvis storspelande Alexander Jirhage i Vallentunakassen. Målet i numerärt underläge alltså. Bortalaget skulle dock utöka ännu en gång till 1-4 innan paus, det målet kom i numerärt överläge för gästerna.

Vallentuna såg ut att ha knutit ihop säcken men hemmalaget skulle ändå bjuda upp till dans i den tredje perioden. Trots att bortalaget ökade på till 1-5 och 1-6 gav inte Strömsbro upp. 2-6 kom först genom Joakim Axman och sedan kom även 3-6 via Victor Barrögård som gjorde sitt första seniormål i Strömsbrotröjan. I numerärt överläge kunde även Adam Deutsch reducera till 4-6 men närmare än så kom man tyvärr inte och Vallentuna tog hem den här seriefinalen.

Strömsbro IF – Vallentuna Hockey 4-6 (0-1, 1-3, 3-2)
Skott: 27-32 (8-6, 9-10, 10-16)
Utv: 8-8 (0-4, 6-2, 2-2)

0-1 (01:37) Carl Wassenius (Isak Andersson, Lukas Paulsson)
0-2 (21:58) Oskar Söderberg (Erik Näslund, Carl Wassenius) PP1
0-3 (25:20) Jacob Lundin (Marcus Af Burén)
1-3 (33:10) Jesper Hedenström (Freddie Stömne, Viktor Svensson) SH1
1-4 (38:55) Marcus Andersson (Stefan Söder, Lukas Macklin) PP1
1-5 (43:03) Lukas Macklin (Stefan Söder, Isak Renemark)
1-6 (44:57) Viktor Trojmar (Erik Näslund, Wilhelm Stoor)