Första vinsten på försäsongen inkasserad

Strömsbro drog det längsta strået i en målrik tillställning som till slut fick avgöras på övertid. Erik Broman satte det avgörande målet efter 48 sekunder.

Den första perioden skulle bli en målrik tillställning. Strömsbro skulle göra det första målet redan efter 1.28 efter ett fint anfall av Erik Broman och Max Freyschuss Nordin. Sedan ökade man också på till 2-0 några minuter senare genom Emils Ezitis direkt efter en tekning. Lindlöven kom tillbaka in i matchen med en reducering till 2-1 när Joshua Karlsson fick stå helt fri framför Adam Matsson i Strömsbromålet. Innan periodens slut hade Strömsbro ökat på sin ledning till 3-1 men återigen kämpade sig Lindlöven tillbaka. De reducerade till 3-2 och kvitterade till 3-3 med ungefär fyra minuter kvar till paus.

Den andra perioden var en period uppdelad i utvisningar. Lindlöven fick inleda i numerärt överläge och hade som bäst en stolpträff i det. Ett ledningsmål skulle ända komma från bortalaget när man först fick spela fem mot tre och sedan när Strömsbros fjärde gubbe kom in på isen kom också 3-4, vilket också blev det enda målet den här perioden.

I den tredje perioden skulle matchen svänga tillbaka igen. Efter nästan fem minuters spel kom kvitteringen till 4-4 från Simon Appelquist, snyggt framspelad av Emil Lindgren. Knappa minuten senare kom också ledningsmålet till 5-4 signerat av Joakim Axman. Men, Lindlöven skulle kvittera till 5-5 innan perioden hann ta slut. Matchen togs därför till förlängning och där behövde Erik Broman bara 48 sekunder på sig för att avgöra och ge Strömsbro första segern på försäsongen.

Strömsbro IF – Lindlövens IF 6-5 (3-3, 0-1, 2-1, 1-0)
Skott: 29-31 (14-12, 5-11, 9-7, 1-1)

1-0 (01:28) Erik Broman (Max Freyschuss Nordin)
2-0 (04:42) Emils Ezitis (Simon Appelquist)
2-1 (09:21) Joshua Karlsson (Alexander Sunnefors, Anton Toolanen)
3-1 (10:10) Niclas Svedberg (Joakim Axman)
3-2 (12:14) William Hedlund (Anton Karlsson, Anton Toolanen)
3-3 (16:54) Anton Karlsson (David Berg, William Hedlund)
3-4 (26:57) Alexander Sunnefors (Christoffer Andrén, Joshua Karlsson)
4-4 (44:31) Simon Appelquist (Emil Lindgren, Viktor Svensson)