Gabriel Deutsch straffade Hudiksvall

Strömsbro drog till slut det längsta strået när man vann på straffar hemma mot Hudiksvall ikväll med 3-2 efter att Gabriel Deutsch lagt den avgörande straffen och John Morelius gjort en kanoninsats i Strömsbromålet.

Hudiksvall tog kommandot direkt i den första perioden. Man hade flera chanser att ta ledningen, bland annat med ett friläge och en puck som John Morelius snyggt räddade med plockhandsken. Men när Strömsbro åkte ut för en tripping kunde man inte stå emot längre. 0-1 kom genom Hannes Lindström som avlossade en lös puck från sin backplats. Strömsbro hade lägen att kvittera men om inte Bosson räddade så gick pucken utanför.

Hudiksvall hade kontroll stora delar av perioden och spelade med hög intensitet. John Morelius fortsatte att spela säkert i målet och gjorde fler fina räddningar. Till slut skulle ett kvitteringsmål komma från hemmalaget. Det var när Emils Ezitis snodde åt sig pucken och snurrade upp både sig själv och Andreas Bosson i Hudiksvallskassen till 1-1. Bara 31 sekunder senare var det dags igen. Stefan Söder och Gabriel Deutsch kom på ett två mot ett-läge och Stefan Söder gjorde inga misstag när han skickade in pucken i mål och Strömsbro hade vänt på matchen till 2-1.

Bortalaget hade kommandot även stora delar av den tredje perioden och det var stundtals ett väldigt fysiskt spel. Cirka tio minuter in i perioden skulle Hudiksvall kvittera till 2-2 genom William Eckmyhl när han sköt in pucken bakom en annars storspelande John Morelius. 2-2 stod sig perioden ut trots att båda lagen kämpade för ett ledningsmål. Även förlängningen blev tajt och slutade mållös vilket betydde att matchen fick avgöras på straffar. Där var det Gabriel Deutsch som satte den avgörande straffen när han la in pucken kyligt mellan benen på Andreas Bosson. John Morelius räddade 35 av 37 skott med en räddningsprocent på hela 94,59%.

Strömsbro IF – Hudiksvall HC 3-2 (0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Skott: 24-37 (7-10, 9-13, 7-11, 0-3, 1-0)
Utv: 10-12 (4-2, 2-4, 4-6, 0-0, 0-0)

0-1 (09:34) Hannes Lindström (Adam Byström Johansson, Christoffer Jansson) PP1
1-1 (39:10) Emils Ezitis (Emil Lindgren, Viktor Svensson)
2-1 (39:41) Stefan Söder (Gabriel Deutsch)
2-2 (49:58) William Eckmyhl (Joel Wahlgren, Henrik Olsén)
3-2 Gabriel Deutsch PS