Segersviten sprack för BHF när Skövde återigen vände

BOR – SKÖ  (3-6) (swehockey.se)

Efter förlusten på bortaplan mot Skövde i den 3e omgången har Borlänge Hockey radat upp 8 raka segrar och ikväll var det återigen dags för möte med Skövde när dem gästade Borlänge ishall.

Och hemmalaget fick också en bra öppning när Marcus Karlberg satte 1-0 efter 4.02. Bara 52 sekunder senare var det Hugo Wirell som från nära håll stötte in 2-0 efter en fin framspelning av 18 årige Emil Danerhag.

Trots att BHF inte kom igång spelmässigt så hade man ändå bra utdelning. Skövde stack upp med ett par halvchanser men Oliver Norgren i hemmamålet kändes stabil.

Ännu tryggare skulle ledningen bli när Viktor Bemström dundrade in 3-0 i powerplay innan den första perioden var över.

Det sägs att det svåraste som finns i hockeyn är att leda med 3-0. Ikväll skulle den skrönan visa sig vara sann.

BHF slutade helt att spela hockey samtidigt som Skövde satte upp ett betydligt bättre tempo och var intensivare än hemmalaget.

3-1 reduceringen kom efter 2.39 då BHF slarvade i boxplay. 10 minuter senare var Skövde än närmre när en av matchens bästa spelare David Lundmark fixade 3-2 och helt plötsligt var det jämnt inför slutakten.

I den tredje perioden såg det nästan ut som att orken tröt för hemmalaget och Skövde stod för en bragdvändning.

Stjärnförvärvet Anton Blomberg dundrade in kvitteringen från blålinjen. Och med 8.32 var vändningen ett faktum när backen Joel Werner hittade in bakom en skymd Norgren.

I slutskedet av matchen kom 2 mål i den utplockade BHF kassen och slutresultatet skrevs tillslut till 3-6.

skott totalt 29-51

utvisningar BHF 5×2 Skövde 3×2

domare Jesper Karlsson

Ikväll kunde man inte känna igen Borlänge sett till de senaste matcherna. Lamt och omotiverat med dålig energi samtidigt som Skövde fick precis den start man ville i mittakten för att få kontakt och därefter kunna vända matchen. Skövde blev därmed det enda laget som BHF inte besegrat under grundserien trots att 6 matcher återstår.

BHF halkade ner på 3e plats i tabellen efter Surahammars seger igår och nu går man in i en tuff vecka med 3 matcher på 5 dagar, varav 2 bortamatcher. Först ut är Lindlöven på bortais under onsdag kväll.

Övriga resultat Hockeyettan Västra: ATG Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se

Köping HC  –  Forshaga IF 3-1

Surahammars IF  –  Nyköpings SK 3-2 (förl)

Kumla HC Black Bulls  –  Lindlövens IF 3-4 (str)

Eskilstuna Linden Hockey  –  Mariestad BoIS HC 3-2 (str)