Pluspoäng på isen och på Insta

Plus tio på isen.

Och tio av tio på Instagram.

William Palovaara levererar på fler än ett sätt den här säsongen.

– Det är roligt att trixa med bilder och sånt. Man dödar många timmar på bussen, säger KIF-backen.

Ni har säkert märkt att Kiruna IF:s konto på Instagram har fått ett rejält lyft.

Och det är inte undertecknad som ska ha äran för det. Calle Källström och William Palovaara tog själva initiativet till att se till att följarna kommer närmare A-laget under den här säsongen.

Intervjuer, frilagda bilder i snygga kollage, filmklipp…

Det ser riktigt snyggt ut. Högsta betyg, om man frågar mig.

– Jag kan inte säga att jag älskar sociala medier men det är kul att trixa med bilder och sånt. Man dödar många timmar på bussen. Det har blivit som vi ville. Vi ville ge mer inside info från laget och uppdatera flödet oftare.

Alltså, jag vet inte ens hur man gör grejerna ni gör med kontot. Det låter, det rör sig, det blinkar och blippar och bloppar. Det får mig att känna mig gammal!

– Haha! Vår generation har väl vuxit upp mer med Insta. Sedan har du väl inte tiden att lägga ner på det, så det var därför vi kände att vi ville hjälpa till.

Nog om Instagram för den här gången.

Plus tio, var det ja. Det är nämligen det som William Palovaaras personliga stats säger just nu.

En siffra som beskriver verkligheten ganska bra. KIF-backen har varit en av många i laget som har sett stabilare och rejälare ut den här säsongen.

Så här säger han om sin personliga utveckling det senaste året.

– Det är en svår fråga men jag skulle säga att jag är tryggare som person på isen, överallt över hela banan. Jag försöker vara så stabil som möjligt och jag tycker att jag har varit det den här säsongen. Jag har inga djupa dalar i mitt spel. Och det gäller hela laget den här säsongen tycker jag, både som grupp och som individer. Dels handlar det om mognad och att vi är ett år äldre och dels är det på grund av Kim som kommit in och strukturerat upp spelet.

Vad säger du om dina plus tio?

– Det är alltid kul att vara på den sidan av strecket, det är där man vill vara och inte släppa in mål när man är inne på isen.

På tal om plus-minus så är ju Rasmus Similä bäst i hela Norra Hockeyettan med plus 17, vad säger du om honom så här långt?

– Jag är bara imponerad. Det är kul att se honom på varje träning. Att se hur bra han är. Om han fortsätter utvecklas så här kommer han att bli ruskigt bra. Alltså, han är redan ruskigt bra men du fattar nog vad jag menar…

Hur har det varit att få in de här tre nya kilarna i laget?

– Bra. Det är bra killar som kommer att passa in. Det är svårt att säga efter så kort tid men det ser lovande ut. Alla är beredda att göra jobbet, det enkla tråkiga jobbet och det är det viktigaste. Sedan ser de ut att ha skills också, det såg man till exempel på Kyles första mål.

KIF tränade under måndagen och onsdagen (tidig träning eftersom AIF spelade match). Ikväll väntar Norrbottens el Clasico, Boden på bortaplan.

Hur ska ni slå dem?

– Om vi spelar som vi ska har vi alla chanser att vinna. Vi måste åka skdriskor och vara fysiska. Spela enkelt och spela vårt spel, säger William Palovaara.

Håll utkik på Instagram under dagen.

Det kommer säkerligen att bjudas på något slags digitalt trolleri – även i dag.

PS. Coach Kim Sunna meddelar att man siktar på att åka med samma trupp som förra helgen. Men några av spelare tvingades vila från onsdagens träning och är tveksamma.

Mattias Heikki