BHF förlorade med tennissiffror

BOR – FOR  (1-6) (swehockey.se)

Efter en formtopp med 8 raka segrar och massvis med mål framåt har spelet havererat de senaste matcherna för BHF. Ikväll kom 3e raka förlusten sedan Forshaga vunnit stort.

Victor Eriksson fick chansen i BHF målet igen efter att ha gjort comeback i förra matchen och fick i den första perioden jobba hårt i kassen.

BHF såg inte alls ut att vara på tårna samtidigt som gästande Forshaga satte hög press på BHF.

Det skulle till slut straffa sig för hemmalaget som inte orkade stå emot gästerna perioden ut. 0-1 kom med 18.58 genom matchens lirare William Johannesson som bara hade börjat sin fina kväll.

BHF fick dock en fin start i mittakten när man i powerplay kvitterade genom ett fint direktskott från Martin Janolhs.

Därefter var det Forshaga för hela slanten.

8.24 tog gästerna ledningen igen när Linus Tjulander hittade rätt på passning från Johannesson. Efter 11.45 var det dags för Johannesson igen att skriva in sig i poängprotokollet när han sköt ett skott som Eriksson räddade men på returen petade Hedi Fatnassi in 1-3.

I den tredje perioden försökte BHF lyfta upp spelet men det fina spelet man visat upp på sistone var som bortblåst och gästerna kunde dra ifrån ytterligare.

William Eriksson satte 1-4 innan William Johannesson fixade både 1-5 och 1-6. 3 mål och 2 assist från Forshagas nummer #77 och storseger för Forshaga.

skott totalt 19-52

utvisningar BHF 3×2 Forshaga 2×2

domare Thomas Mccarthy

Nej det blev ingen rolig afton för BHF som inkasserade sin 3e raka förlust. Man tappar i tabellen men ligger fortfarande på AllEttanplats med 4 omgångar kvar att spela. Nu väntar en ny tuff match när man på söndag möter serieledarna Mariestad på bortais. Nu måste poängen börja trilla in om man ska behålla sin topp 5 plats och nå AllEttan efter jul.