Klara för spel i Allettan

Idag blev Strömsbro klara för Allettan för första gången i klubbens historia efter segern hemma mot Väsby med 2-1!

Väsby tog tag i taktpinnen ganska omgående i inledningen av matchen, och man hade chansen att ta ledningen ett flertalet gånger. Men det var hemmalaget som skulle hitta in i nätmaskorna först. Efter en tekning, med lite hjälp av Christoffer Persson, tog kapten Viktor Ehn pucken fram till mål där han själv avslutade och pucken gick in bakom Isak Johansson.

Bortalaget tog kommandot även i inledningen av den andra perioden men Adam Matsson spelade säkert mellan stolparna. Spelet skulle sedan tippa över till Strömsbros fördel och Simon Appelquist ökade på till 2-0 när han rundade målvakten och la in pucken.

Även i den tredje perioden skulle Väsby vara det lag som styrde spelet mestadels. Man reducerade till 2-1 tidigt i perioden och kämpade febrilt för en kvittering. Man tog ut målvakten med cirka en och en halv minut kvar, men Adam Matsson och hela laget stod emot press och Strömsbro kunde säkra de tre poängen som behövdes för att ta en Allettanplats för första gången i klubbens historia. Det som varit det stora målet sedan man klev upp i Hockeyettan är nu ett faktum!

Strömsbro IF – Väsby IK 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
Skott: 25-28 (5-12, 14-4, 6-12)
Utv: 25-28 (2-0, 2-4, 2-0)

1-0 (07:09) Viktor Ehn (Christoffer Persson)
2-0 (32:07) Simon Appelquist (Stefan Söder)
2-1 (41:27) Henrik Rommel (Carl Wassenius)