Vinst i sista omgången

Det blev en storseger i sista omgången av den Östra serien. 2-6 skrevs slutresultatet till efter att Simon Appelquist stått för två mål och Söder, Strid, Freyschuss Nordin och Adam Deutsch stått för ett varsitt mål.

Det var två lag som inte hade något att spela för som möttes på onsdagskvällen, vilket syntes en del på spelet. Men en match skulle spelas och det var bortalaget som tog ledningen genom Simon Appelquist, som gjorde mål för andra matchen i rad, när han skickade iväg en puck mot Hugo Haas i Vallentunakassen som gick in. Det målet kom i numerärt överläge.

Vallentuna hade chans till en kvittering när man kom på ett friläge i inledningen av den första perioden, men John Morelius stod säkert i Strömsbromålet. Istället var det bortalaget som skulle öka på sin ledning till 0-2 när Stefan Söder kom fri med Hugo Haas. Sedan ökade man även på till 0-3 när Simon Appelquist tog in pucken i offensiv zon på egen hand och dribblade sig förbi Vallentunaförsvaret och la in pucken på målvaktens vänstra sida. Men det var inte slut där. Innan perioden tog slut hann både Nicklas Strid och Max Freyschuss Nordin hitta in i målprotokollet och vi hade 0-5 i paus.

Vallentuna skulle ändå lyckas få hål på John Morelius till slut. Man reducerade till 1-5 men Strömsbro ökade på till 1-6 mindre än 30 sekunder senare. Det blev aldrig mer spännande än så. När hesa Fredrik ljöd stod det 2-6 på tavlan och Strömsbro tog en skön seger i uppladdningen inför Allettan som startar den 5 december.

Vallentuna Hockey – Strömsbro IF 2-6 (0-1, 0-4, 2-1)
Skott: 38-37 (9-13, 11-16, 18-8)
Utv: 6-6 (4-0, 0-0, 2-6)

0-1 (08:25) Simon Appelquist (Adam Deutsch, Gabriel Deutsch) PP1
0-2 (27:27) Stefan Söder (Viktor Ehn, Adam Deutsch)
0-3 (29:35) Simon Appelquist (Joakim Axman)
0-4 (36:00) Nicklas Strid (Viktor Ehn, Stefan Söder)
0-5 (39:30) Max Freyschuss Nordin (William Mann, Viktor Ehn)