Weinö (KIK), Westberg (Hudik) och Alftberg (Vimmerby) – vem av dom är gladast efter kvällens matcher? FOTO: LEIF HELLERN OCH FLYWOOD STUDIO

Gameday 18 april * Omgång nio i kvalserien * Seriefinalen som kan avgöra allt * ”Finns bara ett läge nu” * Se dramatiken på Hockeyettan Play!

Tre lag inom två poäng och med samma dröm: en plats i Hockeyallsvenskan 24/25.

I kväll dukar vi upp omgång nio i kvalserien.

Hetaste matchen?

Seriefinalen Hudiksvall-Kristianstad!

* 19.00 – följ dramatiken på Hockeyettan Play!

TV: SE SLUTSPELET HÄR  * HOCKEYETTAN PLAY * EXPRESSEN.SE

 

Vi går efter tisdagens matcher – korta referat och alla målen här – mot en ny, häftigt upplösning i Sveriges enda kvalserie.

I kväll är det dags för näst sista omgången med ett givet huvudnummer.

Tvåan Hudiksvall mot ettan Kristianstad i Holmen Center.

***

Hudiksvall – som svarade för en grym vändning mot Halmstad senast efter ett ”brandtal” av tränaren Filip Algeman i första periodpausen – laddar för publikfest i kväll och mycket tyder på att det blir utsålt i Holmen Center.

– Vi har ju allt i egna händer, så nu är det upp till oss. Det är full gas som gäller och det finns bara ett läge nu. Det är ju två hemmamatcher kvar också och det ska bli jäkligt kul att få spela hemma igen, säger kaptenen Adam Byström Johansson till Hudiksvalls Tidning.

Kristianstad, som kanske lite överraskande föll hemma mot Vimmerby senast, KAN bli klara för HockeyAllsvenskan i kväll om de vinner samtidigt som Vimmerby förlorar.

– Det är klart att matchen mot Hudiksvall är en nyckelmatch. Den som vinner sitter väldigt bra på det. Vi måste våga spela hockey och släppa loss, vi var lite ängsliga senast, men ska slappna av och tycka att det är kul att spela. Det är få förunnat att vara med så här långt in på säsongen och spela matcher som gäller något. Man ska inte övervärdera allt dåligt, det är bättre lag än vi som har trillat dit på det, det gäller att komma tillbaka till vårt grundspel och våga spela, säger tränaren Peter ”Piva” Johansson till Kristianstadsbladet.

***

Vimmerby – som bröt en hemsk svit mot Kristianstad senast och skapade ny spänning i kvalserien – måste vinna i norra Stockholm i kväll för att haka på i racet.

Anton Carlsson var belåten efter miniknallen i Skåne. 

– Det är jättebra såklart. Det lever inför sista omgångarna och det kan inte bli bättre. Vi kommer jagandes och kan sätta press, det känns jättebra. Vi har bra energi i gruppen och har hållit oss hela och friska. Vi är hungriga inför mer, sa han till sajten Dagens Vimmerby.

Kaptenen Jakob Karlsson är tydlig med vad som gäller.

– Vi ska jaga både KIK och Hudik hela vägen in så får vi se hur långt det räcker, sa han till hockeyettan.se på onsdagen.

***

…och här är lite mer läsning att ladda upp med.

LÄS MER: 15 frågor till KIK:s Wictor Ragnewall

LÄS MER: 15 frågor till Halmstads Jacob Crespin

LÄS MER: Intervju med Brödernas back Rasmus Sörgardt

LÄS MER: 15 frågor till Vimmerbys Jakob Karlsson

LÄS MER: KIK:s artist Linus Pettersson i stor intervju

LÄS MER: Detta visste du inte om spelarna i Hudiksvall 

LÄS MER: Detta visste du inte om spelarna i Piteå

LÄS MER: Här är alla som dömer kvalserien

MATCHER KVALSERIEN OMGÅNG 9 TORSDAG 18 APRIL

19.00: Hudiksvall-Kristianstad – se matchen här!

19.00: Brödernas/Väsby-Vimmerby – se matchen här!

19.00: Piteå-Halmstad – se matchen här!

AKTUELL TABELL – KLICKA HÄR

OMGÅNG 10: Lördag 20 april: Vimmerby-Halmstad, Kristianstad-Brödernas/Väsby, Hudiksvall-Piteå (16.00)

Serieettan går upp i HockeyAllsvenskan 23/24.

***

Problem med sändningen eller övriga frågor?

Mejla: [email protected]

Spelarna: ”De går upp” * Stor enkät inför kvalserien * ”Dags att bli större än Astrid Lindgren i Vimmerby” * Vem blir MVP? * ”En trollgubbe”