Visby/Roma förstörde feststämningen i Bahcohallen

ESK-målvakten Viktor Andersson var lagets främsta spelare med totalt 41 räddningar.

Visby/Roma förstörde feststämningen när Enköping bjöd in för att fira Bahcohallens 40-årskalas. Gästerna vann med klara 5-2 och hemmalaget får vara glada att det inte blev större siffror.

Se höjdpunkterna från matchen >>

Den gamla klyschan att bara ena zonen behövde spolas stämde väldigt bra i den första perioden mellan Enköping och Visby/Roma i Hockeyettan Östra.

Gästerna var numret större och tryckte tillbaka hemmalaget under större delen av perioden. Enköpingsförsvaret var dock tätt och man fredade det egna målet på ett bra sätt med målvakten Viktor Andersson som en säker sista utpost.

Och på dom få chanser man skapade (det blev bara tre skott på mål framåt i perioden)  så var ändå ESK närmast att ta ledningen. Men Wilmer Lindblads skott träffade stolpen så det klingade ända ut till Veckholm.

Istället går gotlänningarna till periodvilan med ledningen sedan Adam Harrysson-Karlsson gjort matchens första mål med drygt sex minuter kvar att spela av den första perioden.

Andra perioden var bara 14 sekunder gammal när gästerna ökade till 2-0 och innan perioden är över står det 0-5 på resultattavlan.

En andraperiod där ESK tappar matchen. Skotten i andra perioden, 8-24, talar sitt eget språk.

Mer positivt var dock den tredje perioden där ESK kommer upp och spelar som man kanske borde ha gjort från start. Nu skapar man chanser och får också utdelning.

Första reduceringen kommer av Daniel Andersson sedan Lukas Henze på sin position bakom målet mycket smart lurat Visbymålvakten Filip Lindblad.

Andra målet står Lukas Henze för på egen hand när han distinkt skjuter in pucken på halvdistans i en situation där han var mer eller mindre i friläge.

Faktum är att man ESK faktiskt var på gång att skapa lite nerv i matchen då man med tio minuter kvar hade flera bud på ytterligare reducering.

Men något mer mål faller inte utan matchen slutar 2-5.

Förutom att bli inblandad i båda målen så tvingas Lukas Henze tyvärr kliva av i den tredje perioden efter en situation där han dundrat in i sargen i hög fart. Som det såg ut kan det tyvärr bli skadefrånvaro på honom framöver.

”Bjud på gratis korv så kommer enköpingsborna”, är också en gamma klyscha. Kvällens publiksiffra på 457 personer är säsongsbästa men om det beror på korven ska vi låta vara osagt.

ESK – Visby/Roma 5-2 (0-1, 0-4, 0-2)

Skott:  19-46  (3-13, 8-24, 8-9)

ESK:s målskyttar: Daniel Andersson och Lukas Henze

Publik: 457 personer

Blomsterlandets pris till matchens lirare: Lukas Henze, ESK, och Nils Bolin, Visby/Roma