Vallentuna ”serien känns starkare nu”

Vi fortsätter vår presentation av lagen i den Östra serien av Hockeyettan, och vi har kommit fram till Vallentuna Hockey. Laget var endast en poäng ifrån att ta sig vidare till Play Off förra säsongen, där man kom tvåa i den Östra fortsättningsserien. Till denna säsong har man än så länge inte gjort så mycket förändringar utan de har fått behålla den stomme från i fjol som de ville behålla.

– Vi ska göra en bättre säsong än förra året då vi var en poäng från att spela play-off säger en av tränarna Carl-Johan Klint angående Vallentunas målsättning med kommande säsong.

Har ni förändrat något i upplägget på er försäsong jämfört med i fjol?

– Vi har haft lite mindre fokus på grundstyrka i år för att istället jobba mer konditionsträning. I övrigt har upplägget varit likartat fjolåret.

Hur är statusen i Er trupp finns det utrymme för nyförvärv eller är ni nöjd med det ni har?

– Jag är väldigt nöjd med den stomme vi har kvar från förra säsongen, det är en bra mix av spelartyper och karaktärer som driver på bra. Vi är på jakt efter ett par spelare till innan lagbygget är komplett säger Carl-Johan Klint.

Enligt all expertis och tränarna i övriga klubbar så verkar det ganska givet att Huddinge, Hudiksvall, Visby/Roma och mest troligt Väsby IK HK som ska ta sig till Allettan. Den femte platsen verkar mer oviss att få fram. – Huddinge, Hudiksvall, Visby och Väsby ska kunna ha en lucka ner till övriga lag sett till de trupper och förutsättningar de förfogar över. Efter dessa lag känns det tämligen öppet där i princip alla övriga lag konkurrerar om den 5e platsen i Allettan fortsätter Klint.

Hur tycker du den Östra serien har utvecklats på de senare åren? Positivt eller negativt?

– Serien känns starkare nu än på bra många år där såväl toppen som bredden i serien står sig bra i relation till övriga serier i Hockeyettan.

Vilket får ses som ett mycket gott betyg till klubbarna i den östra serien som jobbat hårt de senaste säsongerna för att lyfta intresset på lokalnivå.

Till sist kollar vi med Carl-Johan om det är någon speciell spelare i Vallentuna som vi på läktaren ska hålla extra koll på under säsongen? – Jag tycker man ska hålla ett öga på junioren Viktor Trojmar som är en egen produkt. Han debuterade redan förra säsongen och har på sikt goda chanser att växa fram som en nyckelspelare för Vallentuna

 

//Stefan Österberg