Veckans lag i Norra #8

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Oskar Sehlstedt, SK Lejon (2)

Utan Sehlstedts fina spel hade Lejons förlust mot Boden i söndags troligtvis blivit betydligt större än 2-0. Med 45 räddningar var han den stora anledningen till att matchen levde långt in i tredje perioden, trots stor Bodendominans. Lägg till Sehlstedts 21 räddningar i 4-1-vinsten mot Kiruna i onsdags och Lejonmålvakten kan med gott samvete titta tillbaka på veckan som gått.

 

Backar:

Johan Pettersson, Kalix (2)

Matchvinnare med avgörande straffen i det heta derbymötet mot Boden i onsdags och ett mål och en assist i seriefinalen mot Piteå senare i veckan. Pettersson bara fortsätter att imponera och var inte på isen vid något av Kalix sex insläppta mål under veckan.

 

Tommy Wargh, Boden (3)

Ett powerplaymål mot Kalix följdes upp av både mål och assist i 2-0-segern mot Lejon. Wargh låg i stort sett bakom all

t i offensiv väg för Boden i veckan, plus att han i vanlig ordning var en defensiv kugge. Loggar stora minuter varje kväll och är ovärderlig för Boden.

 

Forwards:

Marcus Sandström, Piteå

Sandström har egentligen producerat hela säsongen, men har trots det fått stå lite i skymundan av kollegorna Högberg och Isaksson i Piteås fruktade förstakedja. Under veckan som gått tog kedjan sitt spel till en helt ny nivå och man låg bakom precis allt i offensiv väg i matcherna mot Asplöven och Kalix. Äntligen var det Sandströms tur att vara tungan på vågen när han levererade två mål i 1-3-segern mot Asplöven och tre assist mot Kalix. Sandström har med sitt stabila tvåvägsspel och fina spelsinne varit en av seriens absolut bästa centrar.

 

Joakim Högberg, Piteå (2)

Två mål och två assist under veckans matcher och kemin med Sandström och Isaksson togs till nya höjder. Krypskytten från Munksund har nu gjort tolv mål, varav fem i powerplay, under säsongen och ingenting ser ut att kunna stoppa honom.

 

Magnus Isaksson, Piteå (3)

Sex poäng i veckan och med totalt 26 poäng leder Isaksson hela seriens poängliga. Med sin fantastiska skridskoåkning och mjuka händer finns det få spelare i ligan som kan göra det Isaksson gör på en hockeyrink.

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från Hockeyettan norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i Norra #1

Veckans lag i Norra #2

Veckans lag i Norra #3

Veckans lag i Norra #4

Veckans lag i Norra #5

Veckans lag i Norra #6

Veckans lag i Norra #7

 

 

//Marcus Malmsten