Veckans Lag #12 Östra

Det är dags att summera ihop grundseriens näst sista Veckans Lag. Hammarby och Väsby dominerar, två lag som gått rent veckan som varit, och som dessutom producerat en hel del mål. Sen tar seriens mest rutinerade målvakt plats, för första gången den här säsongen.

Målvakt

Magnus Åkerlund, Hudiksvall (1)

För första gången i vinter så tar stjärnmålvakten Magnus Åkerlund plats i Veckans Lag. Det tyder på att konkurrensen är hög om målvaktsposten här i Hockeyettan Östra. 24 räddningar borta mot Visby/Roma gav en poäng till Hudiksvall. Att sen Åkerlund skulle få kämpa så i och med 34 räddningar borta mot Sollentuna trodde nog inte så många. Men det räckte, och segern med 6-1 blev enkel till slut.

Backar

Felix Lundqvist, Hammarby (1)

Hammarby gick bra i veckan, vilket gav två segrar och 6 poäng. Felix Lundqvist framträdande från sin backposition med 2 assist i vardera av segermatcherna, och totalt +5 vilket är väldigt bra. Första gången på listan för Felix.

Robin Karlsson, Väsby (2)

Robin Karlsson är en gigant i Väsbys försvar just nu. Och förra veckan belönades det med en plats här i Veckans Lag. Den här veckan var Robin också bidragande till Väsbys 6 poäng och kvalificering till Allettan. 1 mål i viktiga matchen mot Valbo, och 1+2 i den svängiga söndagsmatchen borta mot Nyköping Gripen.

Forwards

Christian Olsson, Hammarby (1)

Genom Hammarbys segervecka och form så kommer också ett antal spelare som producerar väldigt bra just nu. Christian Olsson är en av dem, och i 6-3 segern över Sollentuna stod Olsson för 2+1, det följde han upp till helgen med 2+0 mot Vallentuna, och en 5-2 seger. Christian Olsson är alltid påpassligt framme och hans kedjekamrater Magnus Kullerback och Linus Carlsson även de fullt bidragande och i bra form.

Andreas Maier, Väsby (1)

Nästintill på egen hand avgjorde Maier tillställningen borta mot Nyköping Gripen i helgen, genom att göra både 4-5 och 4-6 så satte han tonen på vad som skulle ske. Dessförinnan hade Maier mycket elegant kvitterat till 2-2 i matchen. Totalt nio mål den här säsongen och framstående i matchen som tog Väsby till Allettan.

Rasmus Dahlberg-Karlsson, Huddinge (1)

Ytterligare en pålitlig poängplockare och målskytt som den här veckan var framträdande i Huddinges matcher. Ensam målskytt i övertidsförlusten borta mot Vallentuna, och sedan spelade han fram Måns Krüger till 4-1 och gjorde själv 5-1 hemma mot Wings. Vi kommer få se mer av Dahlberg-Karlsson under säsongen, var så säkra på det. Första inteckningen i Veckans Lag härmed.

Veckans Lag #11

Veckans Lag #10

Veckans Lag #9

Veckans Lag #8

Veckans Lag #7

Veckans Lag #6

Veckans Lag #5

Veckans Lag #4

Veckans Lag #3

Veckans Lag #2

Veckans Lag #1

//Stefan Österberg