Veckans Lag #7 – Allettan Södra

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått. 6 lag representerade för denna vecka, Hudiksvall, Kallinge-Ronneby, Huddinge, Vimmerby, Dalen och Nybro.

Målvakt

Magnus Åkerlund, Hudiksvall (2)

I hård konkurrens med KRIFs Isak Edman går veckans utnämning till Hudiksvalls rutinerade Magnus Åkerlund. Hudiksvall som under veckan tog 6 poäng av 6 möjliga, och där Åkerlund först höll nollan med 32 räddningar i den svåra bortamatchen mot Dalen. Sedan blev det 22 räddningar borta mot Visby/Roma där Hudiksvall vann med 2-1.

Backar

Josef Ingman, Kallinge-Ronneby (2)

Ingman får mycket förtroende och spelar just nu ett stort spel för Kallinge-Ronneby, bra med pucken och levererar öppnande passningar till medspelarna. Det resulterade denna vecka i 3 assist för Ingman i KRIFs två segermatcher. Andra tillfället i Veckans Lag.

Alexander Anderberg, Huddinge (1)

Det var ett tag sen Anderberg figurerade i Veckans Lag, men den här veckan var han högst bidragande till Huddinges makalösa vändning borta mot Kristianstad i toppmötet. Anderberg stänkte in två mål och var +3 i en match där Huddinge vände 0-5 efter 1a perioden till 6-5 seger. Nu har Anderberg varvat upp och står på 5+0 i Allettan, även hans namnkunniga backkollegor Adam Hansen, Erik Ullman och Martin Backholm bl.a känns heta för stunden, när det börjar dra ihop sig.

Forwards

Markus Modigs, Vimmerby (3)

Poängkungen fortsätter producera både mål och assist, och den gångna veckan renderade det i 2 x 1+1 i poängväg. Även om Vimmerby hade en tuff vecka med två förluster så drygade Modigs ut sin ledning i poängligan till 9+12=21 poäng, dessutom på +16. Vimmerby kvar i tätstriden där Modigs är en stor anledning till det.

Kalle Hult, Dalen (1)

Hult har varit en av Dalens främsta spelare i år, och han har stått för många fina mål i Allettan. I den ytterst viktiga 6-poängsmatchen mot Väsby slog han till 2 gånger om, plus en assist på det, och segern med 5-2 var ett faktum. Även om kollegan Daniel Håkansson registrerades för 4 assist i samma match, så anser vi att det var Hult som var matchens nyckelspelare.

Samuli Kivimäki, Nybro (1)

Nybro hade även de en viktig match i veckan när de åkte till Väsby för streckstrid. Där tog man till vara på chansen att rycka ifrån Väsby, vilket man gjorde. Samuli Kivimäki låg där bakom tre av målen i 6-3 segern, genom 2+1. Kivimäki tar plats för första gången i Veckans Lag.

Tidigare Veckans Lag

Veckans Lag #6
Veckans Lag#5
Veckans Lag #4
Veckans Lag #3
Veckans Lag #2
Veckans Lag #1

 

//Stefan Österberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *