ESK vägrar förlora

Det blev som väntat en riktig holmgång när ESK Hockey tog emot tabellfemman Väsby IK i Hockeyettans 5:e omgång.

– Killarna skall ha en stor eloge för den match de gör, dem slet och jobbade i 60 minuter och fick betalt, konstaterar ESK-tränaren Robert Kimby efter slutsignalen.

Matchens lirare Jesper Bärgård var stor i segern och hyllar laget.

– Jag tycket inte jag gör någon kanonmatch, visst det är kul att bidra med ett mål och hårt jobb. Det finns mer att hämta av både mig och laget vad det gäller spelet. Vi visar återigen vilken härlig moral det finns i det här gänget och det avgör den här matchen, berömmer Bärgård.

En till som hyllade laget var lagets stor kämpe och kanske den som är allra jobbigast att möta för motståndarna – Eric Berkerud förklarar varför han spelar som han gör.

– Det känns bra att det går bra då det är min första seniorsäsong och jag tycker jag börjar växa in i det. Jag har hittat rätt i min spelstil och jag tar gärna lite smärta med att täcka skott och vara obekväm i sarghörnen om det kan bidra till segrar, säger en nöjd Berkerud efter matchen.

Text: Anders Löfgren, Lokalsport.nu 

Läs hela texten på Lokalsport.nu>>

 

Bildtext: Jesper Bärgård blev matchens lirare i hemmalaget men tonade efteråt ner sin egen insats och lyfte hellre fram den kollektiva moralen i laget.

 

ESK Hockey – Väsby 3-2 (2-2,1-0,0-0)

Skott: 22-33 (5-17,13-5, 4-11)

Period 1: 1-0 (01:27) Robin Nilsson, 1-1 (02:56) Oliver Horrsell, 1-2 (13:53) Nick Hedemyr, 2-2 (16:52) Jesper Bärgård.
Period 2: 3-2 (29:24) Mattias Johansson.
Period 3: X

Utvisningar: 6x2min – 9x2min
Publik: 398

 

Nästa match: Trångsund borta på onsdag

Nästa hemmamatch: Visby/Roma på söndag kl 15